15. NEDJELJA KROZ GODINU

Ponedjeljak, 11. srpnja: Sveti Benedikt Opat, zaštitnik Europe. Njegovo geslo „Ora et Labora“ je poticaj svima nama da skladno i ravnomjerno provodimo svoj vjernički život. Svečanije slavimo na večernjoj Misi.

Srijeda, 13. srpnja: Blagdan Majke Božje Bistričke. Marijansko smo svetište naše biskupije i toga dana svečanije slavimo na večernjoj Misi.

Petak, 15. srpnja: Sveti Bonaventura, biskup i crkveni naučitelj, izniman franjevački svetac.

Subota, 16. srpnja: B.D. Marija od Brda Karmela – Gospa Karmelska. U Karmelu će biti svečana Misa u 11,00 sati koju predvodi p. Sebastijan Šujević, isusovac. Redovite Mise u pola 8 neće biti toga dana. Nakon sv. Mise bit će prigoda oblačenja škapulara koji označuje duhovnu povezanost s Marijom, Isusovom Majkom.

Obavještavamo sve mlade pjevače koji animiraju Misu nedjeljom u pola 9 pod ravnanjem naše sestre Blaženke, da proba neće biti do 6. kolovoza. Dakle, prva sljedeća proba je 6. kolovoza u 10 sati. Vjerujemo da će se želja pojačati da će naši mladi s još većim žarom nastaviti aktivno sudjelovati u probama i animirati Svetu Misu. Do tada se radujemo redovitim nedjeljnim dolascima na Svetu Misu. Roditelji podržite ih u tome!

Danas nakon svake Mise naši će mladi Framaši imati akciju koju smo prošli put nagovijestili. Potičemo, koliko je do vas, da ih podržimo u toj njihovoj akciji u kojoj za razliku od svih ostalih mladih, ne traže utjehu u ovom prolaznom i opasnom svijetu nego u hodočašću koje je kadro oplemeniti njihove duše. Tako oplemenjeni bit će i veliki blagoslov za svoje obitelji i za našu župu, koja je jedna velika duhovna obitelj.

Katolički tisak: Glas Koncila, Brat Franjo, Glasnik SiM, Ljudima prijatelj, Sluga Božji ANTIĆ

14. NEDJELJA KROZ GODINU

4. srpnja 2022.

16. NEDJELJA KROZ GODINU

18. srpnja 2022.