17. NEDJELJA KROZ GODINU

Ovaj tjedan u srijedu, 2. kolovoza BLAGDAN – Blažena Djevica Marija Anđeoska – PORCIJUNKULA  –  POTPUNI OPROST

Svećanije slavimo na večernjoj Misi i mogućnost je primanja potpunog oprosta za sebe ili za neku pokojnu osobu.

Uvjeti – biti bez teškog grijeha (ispovjed nije uvijet), pričestiti se i izmoliti Vjerovanje, Očenaš, zdravomariju i jednu molitvu na nakanu svetoga Oca (slavaocu). U 18 sati je franjevačka krunica, nakon toga pokorničko bogoslužje i nakon toga u 19 sati Misa s prigodnom propovjedi. Pobožnost animiraju Ofs i Frama.

U četvrtak, 3. kolovoza je blagdan blaženog Augustina Kažotića, naša susjedna župa slavi svog zaštitnika.

U petak, 4. kolovoza imamo radnu akciju čišćenja i uređenja dvorišta za blagdan Velike Gospe. Molimo da dođu oni koji mogu a osobito Frama i  Ofs u 16 sati.

U subotu 5. kolovoza je proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti; i Dana hrvatskih branitelja.  Okupimo se na molitvu toga dana na večernjoj Misi i zahvalimo Bogu na hrabrosti koju je udijelio našim braniteljima da su bili spremni žrtvovati svoje živote za slobodu ljudi koji žele mirno živjeti u ovoj našoj zemaljskoj domovini.

U nedjelju 6. kolovoza je blagdan Preobraženja Gospodinova.

Mise utorkom i petkom koje su zajedničke možete uplatiti prije same Mise u sakristiji, ne morate zbog toga dolaziti u župni ured.

Prošle nedjelje i kroz ovaj tjedan u akciji MIVA- Misijska vozila – skupili smo kao župa  1750 eura. Samo jedna obitelj je dala 400 eura a mi smo nadodali kako smo i obećali, još tisuću eura. Jako dobar iznos ( 2750 eura) stoga zahvaljujemo svima na sudjelovanju u toj akciji.

SLJEDEĆE NEDJELJE 6.8.2023. NAKON VEČERNJE MISE JE SASTANAK ŽUPNOG PASTORALNOG I EKONOMSKOG VIJEĆA. Svi su vjećnici obavezni sudjelovati u vezi dogovora za organizaciju proslave Velike Gospe.

16. NEDJELJA KROZ GODINU

23. srpnja 2023.

18. NEDJELJA KROZ GODINU

6. kolovoza 2023.