16. NEDJELJA KROZ GODINU

Današnja nedjelja je proglašena od pape Franje nedjeljom baka i djedova. Znamo koliko su vrijedni bake i djedovi ako su obiteljski odnosi zdravi  i uredni. To je iznimno bogatstvo svake obitelji u današnjem vremenu imati pomoć baka i djedova. Sjećamo se i svih onih baka i djedova koji su pokojni.

Danas je po datumu blagdan Svete Brigite Švedska ali se zbog nedjelje prebacuje na sutrašnji dan, pa ćemo svečanije slaviti sutra na večernjoj Misi jer je ona zaštitnica Europe.

Danas završavamo s misijskom akcijom MIVA, nakon Mise još danas možete ubaciti vaš dar i vašu pomoć u škrabicu ispod kora. I mi ćemo, kao samostansko bratstvo podržati ovu akciju s tisuću eura.

U utorak je blagdan Svetog Jakova apostola.

U srijedu je blagdan Svetih Joakima i Ane. Imat ćemo prigodnu molitvu u 17 sati kraj kapele Svete Ane a svećanije slavimo na večernjoj Misi u 19 sati.

U subotu je spomendan Svete Marte.

Uredovno vrijeme Župnog ureda kroz srpanj i kolovoz:

Utorkom i petkom: 9,00 – 10,00 i 17,00 – 18,30 sati.

Subotom: 9,00 – 10,00 sati. U slučaju bilo kakve potrebe, slobodno nas telefonski kontaktirajte u svako doba.

Ovom prigodom moramo se osvrnuti na jedan nemili događaj. Prošlog vikenda u našoj crkvi (subota) pod večernjom Misom bilo je jedno krštenje. Roditelji su tog djeteta izabrali za kuma osobu koja nije smjela biti kum jer živi nevjenčano sa svojom djevojkom. Roditelji su to znali i ipak su kuma angažirali a taj nam je kum slagao i na prevaru dobio dopuštenje. Mi nismo znali da živi nevjenčano a kada smo ga pitali, potvrdio je da živi sam. Ovom prigodom obznanjujemo da nitko ne može biti kum i dobiti dopuštenje tko za to nema uvjete. Koliko god netko išao redovito na Misu ili poznavao nas svećenike ili davao novaca, ne može biti kum na krštenju ako za to nema uvjete. A o ovom dođaju, ovoj obitelji-roditeljima djeteta i kumu, mi ćemo obavijestiti i biskupa.

15. NEDJELJA KROZ GODINU

16. srpnja 2023.

17. NEDJELJA KROZ GODINU

2. kolovoza 2023.