19. NEDJELJA KROZ GODINU

Published by admin on

Sutra, ponedjeljak, u 17 sati je radna akcija uređenja dvorišta za blagdan Velike Gospe. Molimo one koji mogu, osobito članove OFS-a i frame, da se priključe.

U ponedjeljak je blagdan Sv. Terezije Benedikte – Edit Stein – zaštitnica Europe.

U utorak je blagdan Sv. Lovre đakona.

U srijedu je blagdan Sv. Klare Asiške. Kroz sva tri dana svečanije slavimo na večernjoj Misi a osobito franjevački blagdan Svete Klare. OFS i Frama će animirati liturgiju na večernjoj Misi.

 U četvrtak navečer u 18,15 započinje:

Trodnevna duhovna obnova: “U susret Velikoj Gospi

Program: 18,15 – molitva krunice sa razmatranjem

                 19,00 – sveta Misa i prigodna propovijed     

Voditelj trodnevne duhovne priprave je naš ovogodišnji mladomisnik fra Darko Grmača. Lijepa prilika da svoje župljane duhovno obogati a Gospodina Boga proslavi.

NEDJELJA 15. kolovoza: SVETKOVINA UZNESENJA BDM – VELIKA GOSPA

Svete Mise u svetištu: 6:30 sati, 7:30 sati, 9:00 sati

u 11 sati – procesija s kipom Majke Božje i svečana hodočasnička Misa.

Predvodi: Generalni vikar sisačke biskupije mons. Marko Cvitkušić.

u 15,00 sati: Euharistijsko klanjanje (u crkvi)           

u 16,00 sati: popodnevna hodočasnička sveta Misa

u 18,00 sati: večernja procesija i sveta Misa

u 19,30 sati: duhovni koncert naših mladih

Ispovjednici će biti na raspolaganju. Svoj zavjet i čašćenje Velike Gospe možete iskazati obilazeći oko oltara nakon svake Mise. Na crkvenom štandu možete nabaviti  razne nabožne predmete sa motivom Gospe Milosrđa. Blagoslov nabožnih predmeta je nakon svake svete Mise.

Ovim putem još jednom pozivamo branitelje, lovce, kudove, dvd vatrogasce, mažoretkinje, prijatelje kloštra, limenu glazbu (zastave…odore, nošnje..) da svi, prema mogućnostima, sudjelujemo na hodočasničkoj Misi u 11 sati.

Molimo vas, vjernike, da nam za Veliku Gospu iziđete u susret te pomognete pripremom slatko slanih “delicija” za sve koji  će toga dana biti gosti samostanske dvorane. Na papirnatim podlošcima, onima kojima to nije veliki problem, mogu pripremiti kiflice, pite,  slane i slatke, zatim kolače, nareske… i to donesete ili u subotu navečer prije Mise ili u nedjelju ujutro oko pola 9.

Pozivamo sve i nadamo se da ćemo i ove godine biti ujedinjeni kao župa i da ćemo biti dobri domaćini svim hodočasnicima.