21. NEDJELJA KROZ GODINU

Sutra je spomendan Svetog Augustina, naučitelja crkve i velikog obraćenika.

U utorak je spomendan mučeništva Svetog Ivana Krstitelja.

Sljedeći petak je prvi petak u mjesecu pa preporučamo Veliku devetnicu u čast Srcu Isusovu.

Sljedeće subote je prva subota i na poseban način molimo za duhovna zvanja, a osobito za našeg Marka Kruljca koji je započeo svoje sveto vrijeme postulature u Rovinju.

Sljedeća nedjelja je prva u mjesecu pa molimo i doprinosimo za sva duhovna zvanja naše župe.

Sljedeće nedjelje je skupština Ofs-a poslije podne u 16:30 sati.


Želimo započeti jednu plemenitu akciju po pitanju Misija. Više nas je župljana pitalo pa evo to pokrećemo. Školovanje jednog djeteta u Africi za cijelu godinu, košta 50 eura. Bilo bi idealno da  jedna obitelj „posvoji i školuje“ barem jedno dijete. Znamo da to neće moći svaka obitelj ali i znamo da će neke obitelji moći pomoći više djece.

To jedno dijete koje bude školovano moći će pomoći i izvući iz siromaštva svoju cijelu obitelj. Školovajući se naučit će čitati i pisati i razumijevati barem jedan svjetski jezik. Smatramo da je to velika stvar.

Mi smo na našem samostanskom kapitulu odlučili da ćemo mi franjevci „posvojiti i školovati“ 30 djece. Svi vi koji budete htjeli, možete to učiniti u župnom uredu i pritom ostaviti svoje ime a onda ćemo pokušati dobiti podatke i sliku djeteta i njegove obitelji  koje ste pomogli u školovanju.

20. NEDJELJA KROZ GODINU

20. kolovoza 2023.

22. NEDJELJA KROZ GODINU

2. rujna 2023.