26. NEDJELJA KROZ GODINU

Published by admin on

Župa Kloštar Ivanić

Na blagdan svetih arkanđela 29. rujna u Cagincu u srijedu proslavit ćemo blagdan sv.Mihaela, arkanđela, zaštitnika kapele. Misa je u 11 sati a molitvene nakane će se upisivati prije same Mise.

U Karmelu 1. listopada u petak slavimo blagdan sv. Terezije od Djeteta Isusa. Svečano misno slavlje u samostanskoj kapeli je u 11 sati, a predvodit će naš fra Darko Grmača. Po završetku sv. Mise bit će blagoslov ruža. Svi ste pozvani! Toga dana nema Mise ujutro u pola 8.

Duhovna obnova i priprema za blagdan  SV. FRANJE

Trodnevnica započinje u petak  18,15 sati. Svakog dana molimo franjevačku krunicu koju predmole OFS i Frama. Nakon toga slijedi Misa s tematskom propovjedi.

Obred preminuća Svetoga Franje je u nedjelju pod večernjom Misom.

Nakon Mise pozivamo Framu, članove OFS-a, župno pastoralno i ekonomsko vijeće, konfratre i sve prijatelje i suradnike samostana na prigodno druženje u naš samostan.

Sljedeći petak je i prvi petak u mjesecu. Preporučamo pobožnost prvih petaka u čast Srcu Isusovu. Toga dana započinju i listopadske pobožnosti. Kroz cijeli mjesec listopad intenzivnije se moli sveta krunica i razmatra o otajstvima našeg spasenja.

OFS ima skupštinu sljedeće nedjelje u 16 sati.

Pozivamo one koji ovaj tjedan mogu doći i malo urediti dvorište (pomesti, počistiti …) kako bi bilo uredno za dane trodnevnice i blagdan Sv. Franje.

Samostalno se možete organizirati i doći kad vam odgovara.

Sljedeće subote u 17 sati započinju besplatne instrukcije iz svih predmeta. Zahvalni smo našim instruktorima na nesebičnoj ljubavi i žrtvi.

Ovaj tjedan se primaju prijave za Vukovar i Aljmaš. Cijena je 150 kuna a u cijenu je uključen i ručak u Vukovaru. Ide se 9. listopada rano ujutro i navečer se vraća. Uplatom u župnom uredu osiguravate mjesto. Uplate se primaju do sljedećeg petka i samo u vrijeme kada župni ured radi.

TISAK NA STOLIĆU.