27. NEDJELJA KROZ GODINU

Jučer smo podijelili 140 paketa Caritasove pomoći za obitelji koje su u potrebi. Hvala volonterima koji su pomagali a pozivamo za ubuduće i nove volontere da pripomognu kad treba.

Danas je prva nedjelja u mjesecu pa se moli i materijalno pomaže naše sjemenište gdje se mladi ljudi pripremaju za svećeništvo.

Hvala svima koji imaju osjećaja i srca za ove potrebe.

Danas nakon Mise u 11 sati je roditeljski za roditelje prvopričesnika.

Danas u 16:30 sati  je skupština OFS-a.

U tijeku je trodnevna duhovna obnova i priprema za blagdan Svetog Franje. Sutra je navečer treći dan i ujedno Obred Preminuća pa sve pozivamo na proslavu ovog blagdana. Naš samostan uz pomoć OFS-a i Frame organiziraju i malo druženje sutra navečer nakon Obreda Preminuća i Svete Mise. Svi koji su na Misi su ujedno i pozvani na druženje nakon Mise u našoj dvorani.

U utorak je svetkovina Svetog Franje Asiškog. Svečano slavimo na večernjoj Misi. U utorak nakon Mise započinje biblijsko katehetska grupa u našoj dvorani.

Obaviještavamo ovom prigodom da organiziramo hodočašće u Asiz koje će biti zadnji vikend u listopadu. Imate plakat na oglasnoj ploči ispred crkve. Kreće se u četvrtak 27.10. navečer u 19 sati, obilaze se franjevačka i druga mjesta. Spava se u hotelu, doručak i večera. Povratak je u nedjelju, u večernjim satima smo u Kloštru. Cijena je 1750 kuna i u roku dva tjedna se mora uplatiti. U slučaju odustajanja morate sami naći zamjenu.

U petak je blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice. Svečanije slavimo navečer na Misi. Sljedeći petak je ujedno i Prvi petak u mjesecu. Kako smo i najavili uvodimo Veliku devetnicu u čast Srcu Isusovu kroz devet prvih petaka koja završava u lipnju iduće godine uoči svetktovine Presvetog Srca Isusova. Svakog prvog petka program počinje u 18:15 sati pokorničkim bogoslužjem, zatim Zlatnom krunicom i litanijama u čast Srca Isusova. Na toj Misi će biti prigoda pričestiti se pod obje prilike, Tijelom i Krvlju, a tu smo dozvolu dobili od našeg biskupa.

Sljedeća nedjelja je ZAHVALNA NEDJELJA. Svečana Misa zahvalnica je u 11,00 sati. Pozivamo sve KUD-ove da sudjeluju u narodnim nošnjama ako je moguće. Zahvalimo Bogu za plodove naše zemlje i za sva njegova dobročinstva. Ovo je dan našeg župnog zajedništva. Nakon Mise ćemo upriličiti malo druženje na dvorištu ili u dvorani.

Sljedeće subote u 17 sati počinju i besplatne instrukcije za sve razrede. Svi koji  žele biti instruktori „pro bono“ mogu se javiti nama.

26. NEDJELJA KROZ GODINU

26. rujna 2022.