27. NEDJELJA KROZ GODINU

Published by admin on

Župa Kloštar Ivanić

Danas je prva nedjelja u mjesecu pa se moli i materijalno pomaže naše sjemenište gdje se mladi ljudi pripremaju za svećeništvo. Hvala svima koji imaju osjećaja i srca za ove potrebe.

Danas u 16:00 sati  je skupština OFS-a.

Večeras je pod večernjom Misom obred preminuća Svetoga našeg oca  Franje. Sutra je svetkovina Svetog Franje i svečanije slavimo na večernjoj Misi.

U četvrtak je blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice. Svečanije slavimo navečer na Misi a svakoga dana su listopadske pobožnosti.

Sljedeća nedjelja je ZAHVALNA NEDJELJA. Svečana Misa zahvalnica je u 11,00 sati. Zahvalimo Bogu za plodove naše zemlje i za sva njegova dobročinstva.

Sljedeće subote u 11 sati je u Sisku Misa s biskupom povodom Dana obitelji u našoj biskupiji. Potičemo obitelji iz naše župe koje imaju petero i više djece – 5 plus – da i ove godine idu na susret s biskupom. I ove godine biskup će darivati obitelji kako je to običavao i dosadašnjih godina. U četvrtak ćemo imati posebno Misu i klanjanje na tu nakanu. Misa je u Sisku pokraj katedrale u pastoralnom centru na otvorenom jer je katedrala stradala u potresu.

Za one koji idu na hodočašće u Aljmaš i Vukovar. Polazak je u sljedeću subotu u 6 sati ujutro ispred crkve. Oni koji imaju ili u međuvremenu dobiju simptome prehlade, a javili su se za Vukovar, neka odustanu od puta i nama to jave da netko drugi može ići a svakako je to i razborito s obzirom na situaciju s koronom. Ponesite svakako i maske.

Ponesite i hranu za doručak koji će biti u Aljmašu a ručak nam je osiguran u Vukovaru. Povratak je u večernjim satima.

Župa Kloštar Ivanić