27. NEDJELJA KROZ GODINU – ZAHVALNA


Ovom prigodom se kratko želimo osvrnuti na protekli tjedan i Bogu zahvaliti za uistinu lijepu trodnevnu duhovnu pripravu za blagdan sv. Franje. Ovim putem želimo zahvaliti i svima onima koji su se ugradili u ovo župno slavlje kroz svoje donacije i zauzetost pripremajući, pomagajući, donoseći, sudjelujući molitvom i pjesmom te na uistinu lijepom bratskom druženju koje je bilo nakon Obreda preminuća. Pred Bogom nije toliko važno koliko smo dali nego kakvim srcem smo dali i s kakvom nakanom. Stoga, Bogu hvala i svima hvala od srca. Nadamo se i ubuduće takvom zajedništvu.


Danas u našoj Župi slavimo ZAHVALNU NEDJELJU. Svečana Misa zahvalnica je u 11,00 sati. Zahvalimo Bogu za njegovu ljubav i dobrotu i zahvalnost za plodove zemlje ali zahvaljujemo i na žrtvi naših branitelja.

U utorak nastavljamo s vjeronaukom za odrasle nakon večernje Mise.


Sljedeći tjedan počinje redoviti župni vjeronauk za krizmanike i prvopričesnike. Potičemo roditelje krizmanika i prvopričesnika da svoju djecu potiču, dovode i šalju na nedjeljne svete Mise. Uvodimo opet knjižice za pečate i evidenciju dolaska na Misu jer neka djeca odu od kuće, ali ne dođu na Misu. Ovim putem će roditelji ali i mi, znati koliko koje djete pohodi sv. Misu. To će biti, vjerujemo jedan poticaj više za redovitost ali i sigurnost vaše djece da kada odu od kuće, znate gdje su bili ili nisu bili.


U četvrtak, 12.10.2023. u župi Posavski Bregi se slavi župni blagdan Svetog Maksimilijna Biskupa. Svi smo pozvani na Misu u 18 sati.

Subotom se također nastavlja s besplatnim instrukcijama u 17 sati. Broj instruktora za besplatne instrukcije je u padu i moguće je da će neki predmeti biti bez instruktora. Ponavljamo poziv onima koji bi mogli i htjeli biti instruktori da se jave i podrže ovo plemenito djelo.


Pozivamo sve vjeroučenike da se uključe u Dječji zbor, Framu ili ministrante kako bi bili što aktivniji članovi naše župne zajednice!

U sljedeću nedjelju je blagdan svete Terezije Avilske. Svećana Misa je u Karmelu kod sestara u 11,00 sati toga dana. Sestre nas sve pozivaju. Nema Mise u 7:30 toga dana.

26. NEDJELJA KROZ GODINU

1. listopada 2023.

28. NEDJELJA KROZ GODINU

15. listopada 2023.