26. NEDJELJA KROZ GODINU

Danas je prva nedjelja u mjesecu pa se moli i materijalno pomažu naše odgojne kuće gdje se mladi ljudi pripremaju za svećeništvo.

Hvala svima koji imaju osjećaja i srca za ove potrebe.


Danas započinje mjesec listopad i kako to obično i biva, započinju listopadske pobožnosti. Pozvani su svi koji žele moliti krunicu u zajedništvu s ostalim vjernicima svakog dana prije večernje Mise. Pokušajmo otkriti ljepotu Božje blizine kroz molitvu krunice u zajedništvu s Marijom.


Danas nakon Mise u 11 sati je roditeljski sastanak za roditelje prvopričesnika.

Danas u 16:30 sati  je skupština OFS-a.


U tijeku je trodnevna duhovna obnova i priprema za blagdan Svetog Franje. Većeras je prvi dan trodnevnice. Sutra je drugi dan i ujedno blagdan Svetih Anđela Čuvara. U utorak je treći dan i ujedno Obred Preminuća pa sve pozivamo na proslavu ovog blagdana. Naš samostan uz pomoć OFS-a i Frame organiziraju i malo druženje u utorak navečer nakon Obreda Preminuća i Svete Mise. Svi koji su na Misi su ujedno i pozvani na druženje nakon Mise u našoj dvorani.


U srijedu je svetkovina Svetog Franje Asiškog. U Karmelu je Misa u 11 sati (nema u 7:30) i svećano slavimo na večernjoj Misi u 19 sati.

Sljedeći petak je ujedno i Prvi petak u mjesecu. Kako smo prošle godine tako i ove godine započinjemo Veliku devetnicu u čast Srcu Isusovu kroz devet prvih petaka koja završava u lipnju iduće godine uoči svetktovine Presvetog Srca Isusova. Svakog prvog petka program počinje u 18:15 sati pokorničkim bogoslužjem, zatim Zlatnom krunicom i litanijama u čast Srca Isusova. Na toj Misi će biti prigoda pričestiti se pod obje prilike, Tijelom i Krvlju.

U subotu je blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice i prva subota u mjesecu te toga dana navečer nakon Mise molimo i časoslov i molimo za duhovna zvanja, postojeća i nova.

U subotu je biskupijski dan Obitelji 5+. Obitelji s pet i više djece se susreću u Sisku s biskupom Vladom. Program počinje molitvom u 10 sati i nastavlja se Svetom Misom u 11 sati i podjelom biskupova dara obiteljima.

Sljedeća nedjelja je ZAHVALNA NEDJELJA. Svečana Misa zahvalnica je u 11,00 sati. Pozivamo sve KUD-ove da sudjeluju u narodnim nošnjama ako je moguće. Zahvalimo Bogu za plodove naše zemlje i za sva njegova dobročinstva. Ovo je dan našeg župnog zajedništva. Nakon Mise ćemo upriličiti malo druženje na dvorištu ili u dvorani.

25. NEDJELJA KROZ GODINU

23. rujna 2023.