28. NEDJELJA KROZ GODINU – ZAHVALNA

Danas u našoj Župi slavimo NEDJELJU ZAHVALE. Svečana Misa zahvalnica je u 11,00 sati. Zahvalimo Bogu za njegovu ljubav i dobrotu i plodove naše zemlje.

U subotu je blagdan svete Terezije Avilske. Svečana Misa će biti u Karmelu kod sestara ujutro u 7:30 sati. Sestre nas sve pozivaju.

Kroz ovaj tjedan, nakon ove zahvalne nedjelje za plodove zemlje i Božja dobročinstva, sisačka biskupija provodi humanitarnu akciju za potrebe Pučke kuhinje u Sisku. Ne zaboravimo da su na tom području još uvijek teške posljedice od razornog potresa i da mnogi imaju potrebu za pomoći pučke kuhinje. Pomoć se može dati u namirnicama: krumpir, grah, zelje, riža, tjestenina, konzerve. Ako netko ima da bi na taj način pomogao, neka nam javi. Sljedeće nedjelje ćemo prikupljati novčane darove za tu prigodu i poslati sisačkom karitasu.

Broj instruktora za besplatne instrukcije je u padu i moguće je da će neki predmeti biti bez instruktora. Ponavljamo poziv onima koji bi mogli i htjeli biti instruktori da se jave i podrže ovo plemenito djelo.

Pozivamo sve vjeroučenike da se uključe u Dječji zbor, Framu

ili ministrante kako bi bili što aktivniji članovi naše župne zajednice!

Potičemo roditelje krizmanika i prvopričesnika da svoju djecu potiču, dovode i šalju na nedjeljne svete Mise. Uvodimo opet knjižice za pečate i evidenciju dolaska na Misu jer neka djeca odu od kuće ali ne dođu na Misu. Ovim putem će roditelji ali i mi, znati koliko koje djete pohodi sv. Misu. To će biti, vjerujemo jedan poticaj više za redovitost ali i sigurnost vaše djece da kada odu od kuće, znate gdje su bili ili nisu bili.

Ovaj tjedan je još moguće javiti se za hodočašće u Asiz.

U sljedeću subotu je „Dan obitelji“ i u Sisku je susret obitelji 5+ s biskupom (obitelji s pet i više djece). Pozivamo te i takve obitelji da se organiziraju i odu na taj susret. Susret počinje u 10 sati, okupljanjem i molitvom krunice i nastavlja se Svetom Misom u 11 sati. Nakon Mise će biskup udijeliti i prigodni dar tim obiteljima. Misa će biti u pastoralnom centru kraj katedrale.

Mi ćemo kroz ovaj tjedan moliti za sve obitelji u našoj župi i biskupiji. Svaki dan ćemo moliti krunicu prije Mise, imati u Misi molitvu vjernika na tu nakanu a u četvrtak će biti klanjanje na tu nakanu. Pozivamo sve koji mogu da u ovom tjednu podržimo ovu duhovnu inicijativu.

27. NEDJELJA KROZ GODINU

2. listopada 2022.

29. NEDJELJA KROZ GODINU

16. listopada 2022.