29. NEDJELJA KROZ GODINU- MISIJSKA


Danas u Crkvi slavimo MISIJSKU NEDJELJU. Papa Franjo je cijeli ovaj mjesec proglasio Misijskim. Sva milostinja namijenjena je za potrebe misija i naših misionara. Oni koji to nisu znali moći će i nakon Mise staviti u škrabicu za tu namjenu na ulazu-izlazu crkve koja će kroz ovaj tjedan biti za tu namjenu. HVALA vam na vašoj dobroti! Ponavljamo misao Pape Franje:“ osjećaj za misije je znak zrele vjere!“


Sisački Caritas je dobio veliku donaciju mandarina te su nam se javili i kao znak zahvalnosti našoj župi jer ih novčano pomažemo, darovali nam mandarine. Slobodno se poslužite na izlasku i uzmite koju mandarinu.

Mi smo jučer podjelili 65 paketa hrane kroz naš župni Caritas u vrijednosti oko tri i pol tisuće eura. Hvala vama koji nama dajete pa mi onda možemo pomagati naše župljane koji su u potrebi. Hvala i volonterima na pomoći pri raspodjeli.

Naša biskupija i biskupijski Caritas (dva izvora stipendija) raspisuju natječaj za stipendije, stoga svi koje to zanima mogu pogledati na Internet stranici sisačke biskupije i vidjeti imaju li uvjete. Oni koji imaju uvjete mogu se javiti u naš župni ured za preporuku.


Odrasli, koji nemaju sakramente (krštenja, potvrde, svete pričesti) mogu se javiti u naš župni ured pa će biti mogućnost da se kroz ovu jesen i zimu pripreme za primanje tih sakramenata koji im nedostaju.

Potičemo vas da u vašem životnom okruženju, susjedstvu, ako znate ili saznate da ima nemočnih, starih, usamljenih osoba da nam to javite. Smatramo da se i sami susjedi mogu organizirati u pomoći takvim osobama osobito kada se približava zima. Budite vi, ti koji će potaknuti i organizirati susjedstvo u brizi za takve osobe u vašoj blizini. Župa i jest jedna velika duhovna obitelj pa pokušajmo u tome buditi svijest i rasti na tom području.

Nedjeljna Misa je obvezna naravno za sve vjernike, ali osobito za krizmanike i prvopričesnike. Zato molimo roditelje krizmanika i prvopričesnika da svoju djecu na to redovito upozoravaju.


Sljedeće nedjelje započinje zimsko računanje vremena i večernje Mise od sljedeće nedjelje su u 18 sati.

Sljedeće dvije subote iznimno nema besplatnih instrukcija u našoj župi a u buduće će, nakon promjene računanja vremena, biti u 16 sati.

Najavljujemo hodočašće u Graz (Austria) 4. studenog. Posjetit će se nekoliko mjesta usput i svetišta. Cijena je 20 eura. Upisati se možete u župnom uredu u uredovno vrijeme uplatom cijene karte.

28. NEDJELJA KROZ GODINU

15. listopada 2023.

30. NEDJELJA KROZ GODINU

30. listopada 2023.