30. NEDJELJA KROZ GODINU


Prošle nedjelje smo skupili što kroz milostinju, a što kroz naknadne darove za Misije 5800 eura. Jedna je obitelj sama dala 2500 eura. Što reći nego veliko hvala svima! Ponavljamo što je papa Franjo rekao: Osjećaj za misije je znak zrele vjere!” Svima koji su sudjelovali od srca hvala!!

Od danas je večernja Misa u 18,00 sati!

Župni ured od ovog tjedna radi poslije podne od 16 do 17:30 sati.


Srijeda, 1. studeni: SVI SVETI, svetkovina

Raspored Misa je sljedeći:   

7,00 sati: Franjevke

7,30 sati: Karmel

8,30 sati: župna crkva

10,00 sati: Caginec-grobljanska kapela

10,00 sati: Stara Marča-grobljanska kapela

11,00 sati: župna crkva

18,00 sati: župna crkva


Četvrtak, 2. studeni: Dušni dan – spomen svih pokojnih

Uz redovite Mise kod sestara i u župnoj crkvi navečer, Mise će biti i u kapelama na grobljima:        

11,00 sati groblje u Kloštru

11,00 sati groblje u Bešlincu

11,00 sati groblje u Sobočanima

Molitvene nakane se upisuju neposredno prije Mise na samim grobljima.

Na blagdan SVIH SVETIH i DUŠNI DAN  vjernici  mogu zadobiti POTPUNI OPROST, koji se može namijeniti samo za pokojne.

Uvjeti za dobivanje oprosta: pohoditi crkvu, ispovijed (ako imamo teški grijeh) i Pričest, molitva Oče naš i Vjerovanje, te molitva na nakanu sv. oca pape. Vjernici koji pobožno pohode groblje, te se pomole za svoje drage pokojne, dobivaju oprost koji mogu namijeniti samo za duše u čistilištu.


U petak je prvi petak i nastavljamo s velikom devetnicom u čast Presvetog Srca Isusova. Program počinje u 17:15 sati pokorničkim bogoslužjem, zatim Zlatna krunica i Misa u 18 sati s pričešću pod obje prilike.

Sljedeća subota je prva subota i navečer se nakon Mise moli časoslov.

Sljedeće nedjelje je redovita skupština OFS-a u 15:30 sati.

Sljedeći tjedan iznimno, nema vjeronauka za krizmanike (srijeda i subota).


Oni koji idu u subotu u Graz, polazak je ispred Crkve u 7,30 sati. Obavezno provjerite valjanost svojih osobnih dokumenata i naravno ponesite ih sa sobom.

Sutra i prekosutra u susjednoj župi u Ivanić Gradu je duhovna obnova koju predvodi fra Stjepan Brčina. Potičemo sve koji žele, da se tamo priključe. Program počinje krunicom u 18,30 i nastavlja se Misom u 19 te ostalim programom.

Od ovog tjedna započinjemo s formiranjem novog Župnog pastoralnog vijeća i Župnog ekonomskog vijeća. Zahvaljujemo svim vijećnicima koji su do sada bili na toj službi u Župi. Sljedeće nedjelje ćemo objaviti popis novih kandidata pa će te, oni koji žele, moći zaokružiti kandidate koje vi smatrate prikladnima za tu novu službu.

Ovog tjedna također započinjemo s formiranjem vijeća Župnog Caritasa. Molimo sve koji bi se htjeli uključiti u vijeće da dođu u četvrtak u 20 sati u našu samostansku dvoranu. Zahvaljujemo svim dosadašnjim vječnicima koji su dugo godina predano radili u župnom Caritasu osobito u onim teškim vremenima domovinskog rata ali i kasnije. Podsjećamo da je Caritas iznimno važna ustanova u jednoj župi.

31. NEDJELJA KROZ GODINU

5. studenoga 2023.