3. NEDJELJA KROZ GODINU


Do 25. siječnja traje molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Na svakoj misi pod molitvom vjernika pridružujemo se ovoj nakani.


Već 5 godina u našoj župi traje program instrukcija. Od srca zahvaljujemo svim volonterima koji su se pridružili ovoj hvale vrijednoj inicijativi. Trenutno zbog manjka instruktora u mogućnosti smo organizirati instrukcije svaki drugi tjedan. I dalje molimo i pozivamo sve koji imaju mogućnost da se priključe, jednom tjedno budu na raspolaganju sat vremena potrebitim učenicima te tako obogate i svoje vrijeme.


Naš veliki crkveni zbor poziva nove članove. Pod vodstvom s. Filipe oni imaju probu svaku srijedu nakon večernje mise u župnoj dvorani, a pjevaju na pučkoj misi u 11 h. Koji imate volje i donekle sposobnosti slobodno dođite i svojim pjevanjem proslavite Boga. Također oni koji to žele mogu se priključiti i u mali zbor, ministrante, čitače, franjevačku mladež, franjevački svjetovni red i druge žive vjerničke krugove u našoj župi.

Kateheze i pobožnosti u našoj Crkvi ovaj su tjedan redovito.


Nedavno smo dobili donaciju deset stolnih računala. Oni kojima su računala potrebna i nemaju ih mogućnosti nabaviti, neka dođu u kuću Caritasa u četvrtak između 14 i 16 h kako bi ih preuzeli.


U ponedjeljak 22.1. slavi se sv. Vinko mučenik. Na večernjoj misi ćemo posebno moliti za naše vinogradare koje posebno pozivamo da sudjeluju.

Današnju nedjelju papa Franjo proglasio je nedjeljom Božje riječi. Pozivamo sve vjernike da hrabro čitaju Sveto pismo te se kroz molitveno čitanje susretnu s Bogom prisutnim u svojoj riječi.


I na kraju, želimo vas obavijestiti o zdravstvenom stanju našeg župnika, što mislimo da kao naši župljani imate pravo znati. Fra Robert je početkom ove godine bio na operaciji kralježnice koja je uspješno prošla. Zbog ograničenih pokreta trenutno je pauzirao izvršavanje svojih dužnosti. Budući da oporavak dobro napreduje, vjerujemo da će se kroz nekoliko tjedana vratiti svom uobičajenom poslu. Sve vas srdačno pozdravlja i, kao što možete pretpostaviti, nestrpljivo čeka vrijeme kada će moći opet biti u punoj radnoj snazi.

2. NEDJELJA KROZ GODINU

16. siječnja 2024.

4. NEDJELJA KROZ GODINU

27. siječnja 2024.