2. NEDJELJA KROZ GODINU

Sutra, u ponedjeljak slavimo spomendan sv. Antuna Pustinjaka. Imamo i oltar njemu posvećen i slavimo na večernjoj Misi. Zaštitnik je stočara i stočarskog blaga. Pozivamo obitelji koje imaju takovog blaga i time se bave da dođu na večernju Misu i preporučimo se Bogu i njegovoj zaštiti.

U utorak započinjemo molitvenu osminu za jedinstvo svih kršćana (katolika, pravoslavaca i protestanata). Kroz osam dana ćemo svaku večernju Misu prikazivati i moliti za to jedinstvo svih kršćana. Isusova je želja da “svi budemo jedno” i da se iskorijeni prezir koji vlada među Kristovim vjernicima, osobito katolika i pravoslavaca.

Vjeroučenici! Ovaj tjedan se nastavljaju vjeronaučni susreti – župna kateheza za prvopričesnike i krizmanike je prema redovitom rasporedu od prošle godine.

Besplatne instrukcije počinju prvu subotu u veljači.

Veliki zbor ima probe srijedom nakon večernje Mise. Molimo sve koji imaju želje i volje za pjevanjem i druženjem u župnom velikom zboru da se odazovu. Oplemenite svoje slobodno vrijeme druženjem i pjevanjem Bogu na slavu.

Oformljen je novi dječji zbor. Zbor će voditi s. Blaženka a okupljanje će biti sljedeće subote  u 11 sati. Bilo bi dobro da vi roditelji podržite svoju djecu u ovoj plemenitoj težnji za vašu župu.

U subotu je spomendan Sv. Vinka Đakona, zaštitnika vinogradara, vinara i vinograda. Pozivamo obitelji koji se time bave da dođu na večernju Misu i preporučimo sebe i sve svoje Bogu i njegovoj zaštiti. Upriličit ćemo i malo druženje i proslavu uz kuhano vino i ostale stvari nakon Mise te tako povezati ljude koji se time bave.

KRŠTENJE GOSPODINOVO

8. siječnja 2022.