3. NEDJELJA KROZ GODINU

Danas je Nedjelja Riječi Božje. Papa Franjo ju je ustanovio i to u ovom tjednu kad se moli za jedinstvo svih kršćana (pravoslavaca, katolika i protestanata). Riječ Božja je glavna poveznica svih kršćana i zato svatko od nas to mora cijeniti i iz dana u dan sve bolje poznavati i razumijeti svoju vjeru.

U utorak je spomendan sv. Franje Saleškog, iznimnog sveca i naučitelja crkve.

Još ovaj utorak neće biti kateheze za odrasle a od sljedećeg tjedna se nastavlja redovito nakon večernje Mise.

Do srijede još traje molitvena osmina za jedinstvo svih kršćana (protestanata, pravoslavaca i katolika) a u srijedu je ujedno i blagdan Obraćenja Svetoga Pavla. Svećanije ćemo slaviti na večernjoj Misi. Dok molimo za jedinstvo, pokušavajmo i živjeti to jedinstvo u duhu i prihvaćanju kroz svakodnevni život.

Potičemo krizmanike da čim prije donesu posvjedočenje za kumove.

Obitelji kod kojih još nismo bili na blagoslovu slobodno nek se jave u župni ured telefonom i doći ćemo kroz sljedeći tjedan.

Vjerojatno su već neki čuli ali evo ovom prigodom želimo kao župa reagirati, kao duhovna obitelj u teškoj životnoj situaciji našeg župljanina i njegove obitelji. Izgorjela je u požaru njihova radiona a ona im je bila glavni izvor prihoda za život. Želimo kao župa pokrenuti akciju prikupljanja pomoći za njih. Svatko neka da onako kako može a temeljna mjera jest da pomognem onako kako bi meni bilo drago da drugi meni pomaže kada bih se našao u, nedaj Bože, ovakvoj ili sličnoj situaciji.

Pomoć možete dati već danas ili kroz tjedan u župnom uredu ili sljedeće nedjelje nakon Mise. I mi ćemo kao samostansko bratstvo sudjelovati u ovoj akciji i novčano je podržati.

Katolički tisak: Glas Koncila, Mak. Radosna vijest, Glasnik Srca Isusova

2. NEDJELJA KROZ GODINU

17. siječnja 2023.

4. NEDJELJA KROZ GODINU

31. siječnja 2023.