Ruže i kruh svete Elizabete

33. NEDJELJA KROZ GODINU

Sutra  je blagdan Svetog Nikole Tavelića, mučenika. Tog dana u ponedjeljak, 14.11. započinje trodnevnica u čast sv. Elizabete, zaštitnice OFS-a i Frame čiji blagdan slavimo u četvrtak, 17.11. uz večernju Misu.

U toku trodnevnice u 17,15 započinje zajednička molitva krunice, nakon koje slijedi večernja Misa i prigodna homilija.

Članovi OFS-a i Frame i ove godine uz trodnevnicu organiziraju i karitativnu akciju „Ruže i Kruh sv. Elizabete“. Kroz tri dana će se prodavati ruže od kojih će sav novčani prilog biti korišten za  potrebne namirnice ili drva za zimu potrebnima. Time pomažete najpotrebnijima u našoj župi i korisnicima župnog Caritasa. A na sam dan Svete Elizabete ponuđene će biti ruže i kruščići  od kojih sav skupljeni prihod ide za potrebite naše župe.

U petak 18.11. se sjećamo žrtve grada Vukovara i Škabrnje i svih njihovih branitelja i stradalnika  i molimo snagu za istinski oprost. U čast toj žrtvi ljubavi i toga dana stradanja na svim crkvama će u 18 sati i 11 minuta zvoniti crkvena zvona. Ona će nas pozivati da se sjetimo te žrtve te zahvalimo Bogu i braniteljima za darovanu i posvjedočenu ljubav. Večernjom svetom Misom ćemo tu zahvalnost uputiti dragom Bogu. Neradni je dan pa zbog spajanja s vikendom neće biti sljedeće subote instrukcije.

Sljedeća nedjelja: Nedjelja Krista Kralja svega stvorenoga, kojom završava ova crkvena – liturgijska godina.

Sljedeće dvije nedjelje 20.11. i 27.11. naši mladi—FRAMA organizira akciju “DOBRO JE ČINITI DOBRO”, na kojoj će prodavati adventske vijenace. Potičemo vas da ih kupite kod njih a ne negdje drugdje jer tako pomažete njihovu akciju dobra kojom oni svojim trudom i naporom te svojeručnom izradom čine dobro potrebnima u našoj župi. Sav prikupljen prihod ide za siromašne naše župe.

Ruže i kruh svete Elizabete

31. NEDJELJA KROZ GODINU

31. listopada 2022.