NEDJELJA KRISTA KRALJA

Published by admin on

25. studeni 2018.

Današnjom nedjeljom završava ova crkvena liturgijska godina, a slijedećom nedjeljom započinje došašće ili advent.

Petak, 30.11. (sv.Andrija): godišnje klečanje u našoj Župi. Prije podne u 9 sati će se izložiti Presveto i bit će cjelodnevno klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom. Organizirano će bit tako da će po dvije osobe održavati Svetu Uru klanjanja a svi ostali će moći dolaziti kada žele i mogu od 9 sati do 18 sati kada će biti sv. Misa. Tko želi može se doći prijaviti u župnom uredu ili nazvati telefonski i izabrati vrijeme te tako provesti Svetu Uru u molitvi za župu pred Presvetim Sakramentom.

Ove godine Nikolinje neće biti organizirano u crkvi kao prijašnjih godina nego će Sv. Nikola doći u škole i vrtiće. U dogovoru s načelnikom općine je to uređeno i tako će sva djeca dobiti darove a ne samo neka, a i izbjeći ćemo gužve i napetosti koje su prošlih godina nastajale. U planu je i jedna dječja predstava u Pučkom domu  te Misa za djecu o kojoj ćemo vas još naknadno obavijestiti.

U prvu nedjelju došašća, sljedeće nedjelje, nakon Mise u 11 sati biti će na trgu kod Pučkog doma paljenje Prve adventske svijeće. U dogovoru s načelnikom općine uvodimo tu malenu novost sa željom da se pozitivne stvari događaju u našem Kloštru u ovom adventu.

Podsjećamo da želimo formirati dječji zbor ali to ne možemo bez djece, stoga potičemo roditelje da djecu motiviraju za tu plemenitu aktivnost te dođu subotom u 10 sati na probe.

Hvala obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za potrebe naše crkve i samostana. Kupili smo još grijalica za našu crkvu te će se uskoro postaviti. Želimo da nam u crkvi bude ugodno i toplije te ćemo ugraditi još 8 grijalica te tako pokriti cijelu crkvu.

Prošle nedjelje je udruga Ruah, koja se brine o bolesnoj djeci i njihovim obiteljima skupila kod nas 10 tisuća kuna. Prezadovoljni su odazivom i naša župa je počela biti na dobrom glasu poradi dobrog srca.

U akciji svete Elizabete smo prikupili tisuću kuna i mnogo hrane koju djelimo potrebnima. Ako znate takve u vašem susjedstvu, slobodno nam javite i potaknite njih da nam se jave.

—u petak je nađen jedan ključ na privjesku kraj župnog ureda ako ga je netko izgubio nek se javi u župni ured.

Tisak: G.Koncila, Mali koncil za naše vjeroučenike, listić KLOŠTAR,..