NEDJELJA KRISTA KRALJA

Današnjom nedjeljom završava ova crkvena liturgijska godina, a slijedećom nedjeljom započinje došašće ili advent.

Sutra je blagdan Prikazanje BDM u Hramu – Gospa od zdravlja.

U utorak, 22. studeni: blagdan je sv. Cecilije, mučenice – zaštitnice crkvene glazbe i pjevača. Svim pjevačima koji svojim glasom doprinose ljepoti naših liturgijskih slavlja čestitamo blagdan sv. Cecilije, njihove zaštitnice. Sve pjevače svih župnih zborova pozivamo u utorak na večernju Misu i prigodno druženje nakon svete Mise u našoj dvorani. Tu mislimo i na naš mali zbor, pa pozivamo i njih da u pratnji roditelja dođu i na Misu i na druženje nakon Mise, ako mogu, naravno.

Sljedeće subote, 26.11., kod nas je dekanatska duhovna obnova za mlade i sve koji se tako osjećaju, od 7 do 77, koja započinje svetom Misom a nastavlja se katehezom, klanjanjem i druženjem nakon svega. Duhovna obnova je otvorenog tipa i svatko je dobrodošao. Vode je naša braća franjevci, bit će više svećenika i mogućnost za ispovjed. To će biti dobra priprava za ulazak u sveto vrijeme Došašća ili Adventa.

U adventu uvodimo u našu župu „Adventske nedjelje“. Što je to? To će biti oblik zajedništva otvoren za sve ljude dobre volje. Nakon večernje Mise svake nedjelje (a ima ih 4) bit će program za odrasle i za djecu. Od 19 do 21 sat. Bit će animatori za djecu, koji će ih aktivno voditi kroz pripravljeni program, tako da roditelji mogu slobodnije uživati u našem dvorištu uz kuhano vino, kavu, fritule, kobasice…svi ste pozvani a osobito obitelji s djecom.

U prvu nedjelju došašća, sljedeće nedjelje, nakon Mise u 11 sati bit će na trgu  Sv. Ivana kod Pučkog doma paljenje Prve adventske svijeće. U dogovoru s načelnikom općine nastavljamo kao i prošle godine taj čin zajedništva i molitve sa željom da se pozitivne stvari događaju u našem Kloštru u ovom adventu te se više povezujemo i oplemenjujemo.

U akciji svete Elizabete smo prikupili 4 tisuće kuna. Odličan je to iznos koji ćemo pribrojiti svim akcijama te za Božić osigurati pakete za obiteljii u potrebi. Za siromahe i teško potrebne u našoj župi mora imati novaca. Hvala Bogu, i vama koji dajete pa onda ima i za siromahe. Danas podržite akciju prodaje adventskih vijenaca a sljedeću nedjelju će biti akcija prodaje za zajednicu -Cenacolo- u kojoj se liječe ljudi s teškim problemima ovisnosti.

Mise za sljedeću godinu od sada možete redovito uplaćivati u župnom uredu.

33. NEDJELJA KROZ GODINU

13. studenoga 2022.

1. NEDJELJA DOŠAŠĆA

28. studenoga 2022.