4. VAZMENA NEDJELJA – NEDJELJA DOBROG PASTIRA

Danas je Nedjelja Dobrog Pastira i dan kada se osobito moli za duhovna zvanja u našoj župi i u cijeloj Crkvi. Važno je da obitelji budu otvorene za duhovna zvanja i da u tome podržavaju svoju djecu. Obitelji su mjesta gdje se rađaju i sazrijevaju duhovni pozivi.

U utorak je blagdan Gospe Trsatske, Majke Milosti. Ona je zaštitnica naše franjevačke provincije i zato je mi franjevci na poseban način i častimo. Tog dana je na Trsatu zavjetna Misa.

U četvrtak slavimo blagdan svetog Leopolda Bogdana Mandića, našeg sveca.

U petak je blagdan Gospe Fatimske.

U subotu je blagdan svetog Matije apostola. Svećanije slavimo ove dane na večernjoj Misi.

Sljedeće subote u našoj župi u 11 sati je Sveta Krizma. Krizmatelj je izaslanik biskupa, vlč. Janko Lulić, kancelar u sisačkoj biskupiji.

U petak, dan prije, u 19:30 sati će najprije biti ispovjed krizmanika i roditelja a nakon toga kratki susret s krizmateljem.

U subotu krizmanici i kumovi su dužni doći pred crkvu u 10:15 sati. Tada će biti i podjela haljina te zauzimanje mjesta u crkvi.

Sljedeće nedjelje u 11 sati dužni  su doći ovogodišnji prvopričesnici i njihovi roditelji na Misu a nakon Mise će biti kratki roditeljski sastanak kao priprema i dogovor za Prvu Svetu Pričest koja je 22. svibnja.

Sljedeće subote vjeronauk za prvopričesnike je poslije podne od 16-17 sati. (Zato što je prije podne toga dana Podjela Krizme u 11 sati).

Roditelji koji imaju djecu predškolske dobi (od 3 do 6 god.) imaju pravo tražiti vjerski odgoj za svoju djecu u takvim ustanovama. Imate letak na stoliću u kojem je ujedno i prijavnica pa uzmite i vidite.

3. VAZMENA NEDJELJA

2. svibnja 2022.

6. VAZMENA NEDJELJA

24. svibnja 2022.