3. VAZMENA NEDJELJA

Prva je nedjelja u mjesecu pa vam preporućamo naše sjemeništarce i bogoslove koji se pripremaju za zahtjevnu službu svećeništva. Podržimo ih i duhovno i materijalno u mjeri kojoj možemo.

U utorak se nastavlja sa vjeronaukom za odrasle nakon večernje Mise.

Utorkom imamo i dalje pobožnost 13 utoraka u čast Svetom Antunu.

U utorak je blagdan Svetih Filipa i Jakova.

Četvrtkom je euharistijsko klanjanje nakon Mise.

Sljedeće nedjelje, zbog utjecaja i važnosti za našu zajednicu, vatrogasci – dobrovoljna vatrogasna društva će proslaviti svog zaštitnika, Svetog Florijana (koji se inače slavi 4. svibnja). Misa će biti u Domu u Donjoj Obreškoj u 10 sati. Misu prikazujemo za sve žive i pokojne vatrogasce, za njihove obitelji – žive i pokojne.

Sljedeće nedjelje je roditeljski sastanak za roditelje krizmanika. Molimo da roditelji i krizmanici dođu na Misu u 11 sati i nakon toga će biti kratki sastanak u crkvi.

I dalje skupljamo za pomoć Ukrajini, škrabica je na ulazu-izlazu iz crkve.

Obaviještavamo vas da će se sljedećeg petka, 6. svibnja u Zagrebu u crkvi Sv. Križa na Sigetu u 19:45 sati održati humanitarni duhovni koncert kojim se želi pomoći jednoj obitelji s troje djece u Virovitici koja je ostala bez oca obitelji a majka je teško bolesna, a uz sve to i nemaju vlastitu kuću nego su podstanari. Tim koncertom će se pokušati skupiti pomoć da im se kupi i uredi neka manja kućica. Imate plakat na oglasnoj ploči.

Od danas počinju svibanjske pobožnosti u našoj crkvi. Svaku večer se moli krunica i litanije u čast Blaženoj Djevici Mariji. Potaknite svoje ukućane, osobito mlade da se odazovu i dođu koji put te se uče hodati s Bogom i prepoznavati Boga u svome životu uz pomoć Marije.

Danas je skupština OFS-a poslije podne.

Katolički tisak:

Glas Koncila,  MAK za vjeroučenike, Radosna vijest, Brat Franjo,…

2. VAZMENA - BIJELA NEDJELJA

24. travnja 2022.