7. NEDJELJA KROZ GODINU

Sinoć smo proslavili prvi dan naše velike devetnice u čast Majke Milosrđa. Potičemo vas da se priključite sljedeće subote toj devetnici te tako i dalje u zajedništvu potvrdimo i posvjedoćimo važnost hoda s Marijom prema Isusu. To je najsigurniji put koji crkva daje poput brižne majke svojoj dječici. Prije Mise je krunica s razmatranjem, zatim sveta Misa s propovjedi i na kraju kratko klanjanje pred Presvetim.

U utorak, 22. veljače je blagdan Katedre Svetog Petra, blagdan kada se sjećamo prvenstva kojega je Gospodin Isus dao Šimunu Petru. On je prvi među jednakima i na njemu, na toj “Stjeni” se zasniva naše katoličanstvo. Svećanije ćemo proslaviti na večernjoj Misi.

U četvrtak u župi Sv. Maksimilijana u Posavskim Bregima gostuje don Damir Stojić i ima jednodnevnu duhovnu obnovu. Započinje navečer u 18 sati. Župnik iz Brega vlč. Dražan poziva sve koji žele da dođu i duhovno se obogate.

Sljedeće nedjelje kod nas dolazi udruga Ruah. Udruga koja okuplja obitelji koje imaju djecu s posebnim potrebama i kao takve pomaže u njihovoj svakodnevnici i materijalno i duhovno.

Mi ćemo ih podržati koliko možemo kao župna zajednica. Bit će na svakoj Misi, prije podne i navečer te ponuditi predmete koje izrađuju na prodaju.

Od ove godine naš biskup je donio odluku da će svako treće dijete kršteno biti darovano poklonom i novčanim darom. Ovo se odnosi i na svako sljedeće dijete (četvrto, peto…).

Danas je predstavljanje krizmanika i roditeljski sastanak za roditelje krizmanika a za dva tjedna će biti za  prvopričesnike i njihove roditelje. Još ćemo to objaviti sljedeće nedjelje.

Katolički tisak:

Glas Koncila, MAK, Glasnik SiM, Brat Franjo, Radosna vijest

6. NEDJELJA KROZ GODINU

17. veljače 2022.

8. NEDJELJA KROZ GODINU

28. veljače 2022.