8. NEDJELJA KROZ GODINU

Published by admin on

Sinoć smo proslavili drugi dan naše velike devetnice u čast Majke Milosrđa. Potičemo vas da se priključite sljedeće subote toj devetnici te tako i dalje u zajedništvu potvrdimo i posvjedoćimo važnost našeg biskupijskog svetišta u hodu prem milosrdnom  Isusu.

Utorkom u 19 sati nastavljamo s katehezama za odrasle.

U srijedu je Pepelnica – Čista srijeda. Započinjemo sveto korizmeno vrijeme duhovne priprave za največi kršćanski blagdan Uskrs. Svete Mise u srijedu na Pepelnicu su u Karmelu u 7:30 sati, u župnoj crkvi su Mise u 11 sati i navečer u 18 sati. Obred pepeljenja će biti na svakoj Misi.

Sljedeći petak, 4. ožujka je prvi petak u mjesecu. Potičemo vas na pobožnost prvih petaka u čast Presvetom Srcu Isusovu. To je provjerena i dopuštena pobožnost od same uprave Katoličke crkve.  Isus preko jedne pobožne redovnice Margarete Marije, daje velikih dvanaest obećanja onima koji se 9 prvih petaka uzastopno pričeste u Svetoj Misi.

Sljedeće subote je prva subota u mjesecu i pobožnost u čast Bezgrešnom srcu Marijinu a ujedno se moli i za duhovna zvanja u našoj župi i biskupiji.

Samo okvirno navještamo da će ove godine ići veliki župni križni put u našoj župi a o tome ćemo vas kada dođe vrijeme, preciznije informirati.

Po običaju pobožnost Križnog puta će biti petkom i nedjeljom u 18 sati i nastavlja se sa svetom Misom.

Sljedeće nedjelje u 11 sati je Misa na kojoj je predstavljanje naših ovogodišnjih prvopričesnika i nakon toga roditeljski sastanak za roditelje prvopričesnika. Prva sveta pričest je 22. svibnja u 11 sati.

Udruga Ruah će se kratko predstaviti…

Katolički tisak:

Glas Koncila, MAK, Glasnik SiM, Brat Franjo, Radosna vijest…