DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA


Prošle nedjelje je bila prva Adventska večer u Kloštru i moramo reći da je bilo odlično. Odaziv je bio više nego dobar. Večeras je Adventski program koji počinje nakon večernje Mise s temom: Župa, slika Sv. Obitelji! Svi ste pozvani i dobrodošli, osobito roditelji s djecom. Imamo bogati program: facepainting, likovni kutak, radionice, otvorena pinakoteka, adventska glazba, prodaja suvenira, kuhano vino, kobasice, fritule…. Obucite se toplo i vidimo se!

U podne danas palimo na trgu kod Pučkog doma drugu adventsku svijeću. Svi ste pozvani doći da kao i prošli put zajedno obogatimo ove dane molitvom i zajedništvom te ujedinimo naš Kloštar Ivanić u dobru.


Utorkom do daljnjega neće biti Biblijske grupe-vjeronauka za odrasle kao i besplatne instrukcije subotom. Nastavljamo nakon Nove Godine.

U utorak je u 19 sati sastanak ŽPV i ŽEV u novom sastavu. Dogovaramo uređenje jaslica i crkve za Božić. (Tko ima borove za ponuditi, nek javi u župni ured telefonom)

Ovaj tjedan u utorak od 9 sati nastavljamo pohoditi bolesne i starije osobe koji ne mogu samostalno doći na Misu i ispovjed.


Prvopričesnici više nemaju vjeronauka, a nastavljaju nakon zimskih praznika. Dolazak na Misu je i dalje obvezan za sve.

Na izlasku iz crkve imamo prigodnu prodaju božićnih ukrasa koje su pripremili korisnici i volonteri Caritasa, udruga Prijatelji Kloštra i KUD Obreška u svrhu prikupljanja sredstava za pakete hrane za najpotrebnije. Preporučamo da pogledate pa nešto i nađete za Božićno ukrašavanje.

Ovaj tjedan su zimske kvatre. Moli se, žrtvuje i doprinosi za više dobrotvornosti u našem životu i zahvala za Božja dobročinstva nama.


Sljedeće nedjelje je duhovna obnova pod nazivom „Jaslice, izvor poniznosti!“ koja započinje krunicom u 16:45 sati, nastavlja se nagovorom o božičnoj temi – poniznosti – u 17:15 sati. Sveta Misa koju predvodi fra Ivan Matić, voditelj Tabora-centra za duhovne obnove je u 18 sati, a nakon Mise je i euharistijsko klanjanje. Svima preporučamo!

PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA

3. prosinca 2023.