TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA – Gaudete

Published by admin on

Danas – na nedjelju Caritasa pozvani smo posvjedočiti svoju ljubavi prema najpotrebnijima svojim darom. Hvala Vam na Vašoj dobroti!

I mi kao samostansko bratstvo se odričemo današnje milostinje i dat ćemo  je u fond Caritasa i za potrebe siromašnih obitelji. Može se i telefonskim pozivom pomoći i platiti na račun Caritasa. (Pogledati oglasnu ploču)

Danas je u Kloštru paljenje treće adventske svijeće u podne i oni koji su na Misi u 11 sati pozvani su na taj čin zajedništva i pobožnosti.

Navečer nakon večernje Mise je sastanak ŽPV-a i ŽEV-a.

U utorak naše sestre Karmeličanke slave blagdan Sv. Ivana od Križa pod Misom u 18 sati navečer. Mole sestre da vjernici koji i inače idu kod njih na Misu, redovito nose maske.

U utorak u župnoj crkvi u Ivanić Gradu je duhovni koncert kao priprema za Božić u 19:30 sati. Plakat možete vidjeti na oglasnoj ploči.

Velika ispovjed u našoj župi je u petak 17.12. od 16 do 19 sati. Molimo vas da iskoristite ove termine da zbog blizine blagdana i gužve ne ostanete bez ispovjedi. Ispovjed za djecu i roditelje je od 16 sati a za sve ostale od 17 sati. Toga dana će biti i Misa navečer u župnoj crkvi u 18 sati za sve one koji se toga dana žele i pričestiti. Mise u Karmelu toga dana nema.

Velika ispovjed je i u Ivaniću u subotu 17.12. u isto vrijeme pa možete i taj datum iskoristiti za ispovjed jer župna crkva u Ivaniću nije daleko.

Vjeronauk i instrukcije više neće biti ovaj tjedan i u ovoj godini a sve vjeroučenike potičemo na svetu ispovjed u ovom tjednu i redovitu Svetu Misu nedjeljom i blagdanima.

Na poseban način molimo sve koji na svojim kućama ili ulaznim vratima nemaju kućni broj da to čim prije stave. Već smo sada u pohodu bolesnika imali problema, a i imamo ih svake godine u blagoslovu obitelji. Dođu nekad drugi svećenici u ispomoć pa se ne mogu snaći. To isto važi i za stanove, da se jasno vide prezimena.

Onima koji su se javili za borove uskoro ćemo se javiti i doći vidjeti pašu li nam ti borovi. Uz dva bora od 4-5 metara, trebat ćemo još dva od po 2 metra.

Tisak: G.Koncila, MAK za djecu, Glasnik SiM