TREĆA NEDJELJA DOŠAŠĆA – Gaudete


Danas – na nedjelju Caritasa pozvani smo posvjedočiti svoju ljubav prema najpotrebnijima svojim darom. Hvala Vam na Vašoj dobroti! Sva milostinja ide u tu svrhu. Puno ste kroz ovo vrijeme pomogli i dosta smo akcija imali pa ne želimo dodatno vas opet opteretiti.

Mi kao samostansko bratstvo se odričemo današnje milostinje i dat ćemo je u fond biskupijskog Caritasa i za potrebe siromašnih obitelji. Može se i telefonskim pozivom pomoći i platiti na račun Caritasa. Vidite plakat na oglasnoj ploči.

Jučer je naš župni Caritas podijelio 60 paketa hrane obiteljima i samcima na području naše župe u vrijednosti oko 3 tisuće eura. To je novac koji smo skupljali prodajom vjenaca, kolača i kalendara. Hvala svim volonterima na pomoći i zajedništvu u ovoj plemenitoj akciji.

Danas je u Kloštru paljenje treće adventske svijeće u podne i svi ste pozvani na taj čin zajedništva i pobožnosti.

Još jedna nedjeljna adventska večer je pred nama. Krunica u 16:45, nagovor u 17:15 a tema je „Jaslice, izvor poniznosti“, nakon toga Misa i klanjanje koje predvodi fra Ivan Matić, voditelj kuće susreta „Tabor“. Prošle dvije adventske večeri su bile uspješne i lijepe te kao takve korisne našoj župi i užoj okolici. Hvala svima, osobito animatorima i donatorima i onima koji su svojim trudom i vremenom sve ovo uljepšali i pomogli da se ostvari. Vidimo se večeras!

Zornice su i dalje aktualne! Pozivamo i one koji još nisu imali iskustvo Misa zornica, neka se usude učiniti jednu žrtvicu i doći barem na jednu zornicu ove godine.


U utorak je kod nas od 17 sati velika božićna ispovjed. Molimo vas da u što većem broju dođete na ispovjed jer će biti više svećenika, a tako ćemo mi fratri kroz ovaj tjedan imati više vremena za ostale pripreme oko Božića. Toga dana će Misa biti u 18 sati ovdje u našoj crkvi, a u Karmelu je ujutro u 7:30 sati. Zornica je također toga dana ujutro u 6 sati.

U srijedu postavljamo jaslice u 15:30 sati. Oni koji su bili prošle godine neka nam i ove godine pomognu.


Blagoslov obitelji započinje 27.12.2023. Uzmite župne listiće jer u njima je i raspored blagoslova obitelji. Ponesite i onima koji ne mogu doći u crkvu. Molimo one koji žele biti pratnja svećenicima u blagoslovu da se jave telefonom u župni ured ili osobno dođu. Nama će to mnogo koristiti…osobito onim posvetiteljima koji nam dolaze u ispomoć.


Ovom prigodom vas pozivamo na Božićni koncert u kojem svi naši župni zborovi nastupaju kao jedan veliki zbor. Koncert „Adeste Fideles“ bit će sljedeće subote u 19 sati u našoj župnoj crkvi. Ulaz je slobodan i svi ste dobrodošli!

DRUGA NEDJELJA DOŠAŠĆA

9. prosinca 2023.

ČETVRTA  NEDJELJA DOŠAŠĆA

23. prosinca 2023.