NEDJELJA KRISTA KRALJA


Prošle srijede smo slavili blagdan Sv. Cecilije i ovom prigodom još jednom zahvaljujemo i odajemo priznanje svim našim zborovima koji svojom žrtvom i odricanjem daju veliki doprinos našoj župnoj zajednici. Današnjom nedjeljom i ovim tjednom pred nama završava ova crkvena liturgijska godina, a slijedećom nedjeljom započinje došašće.


Danas podržite akciju prodaje adventskih vijenaca, kolača i kalendara koju su organizirali naši mladi framaši, trečoreci i naš župni Caritas. Svojom kupnjom pomažete njihovu akciju dobra kojom oni svojim trudom i naporom te vlastoručnom izradom čine dobro potrebnima u našoj župi. Sav prikupljen prihod ide za siromašne naše župe i božićne pakete hrane.


Srijeda, 29.11. blagdan je Svih Svetih Franjevačkog reda. Franjevačka smo župa pa ćemo svećanije proslaviti na večernjoj Misi. Pozivamo osobito Ofs i Framu.

Četvrtak, 30.11. blagdan je Sv. Andrije apostola: godišnje klanjanje u našoj Župi. Prije podne u 9 sati će se izložiti Presveto i bit će cjelodnevno klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom. Organizirano će bit tako da će po dvije osobe održavati Svetu Uru klanjanja, a svi ostali će moći dolaziti kada žele i mogu od 9 sati do 18 sati kada će biti sv. Misa. Tko želi može se doći prijaviti u župnom uredu ili nazvati telefonski u vrijeme kada župni ured radi i izabrati vrijeme te tako provesti Svetu Uru u molitvi za župu i svoju obitelj pred Presvetim Sakramentom.


Sljedeći petak je prvi petak u mjesecu i navečer u 17:15 je pokorničko bogoslužje, molitva Zlatne krunice, litanije Srcu Isusovu, zatim Misa na kojoj je pričest pod obje prilike.

Sljedeća subota je prva u mjesecu i navečer nakon Mise moli se za postojeća i nova duhovna zvanja. Moli se i večernja molitva crkve – časoslov. Svi ste pozvani.


U prvu nedjelju došašća, sljedeće nedjelje, nakon Mise u 11 sati bit će na trgu  Sv. Ivana kod Pučkog doma paljenje Prve adventske svijeće. Kao i prošle godine taj je čin zajedništva i molitve sa željom da se pozitivne stvari događaju u našem Kloštru.

Sljedećom nedjeljom započinje Advent u Kloštru. Duhovno događanje kroz cijeli mjesec, a sljedeća nedjelja je dan susreta osoba s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetima. (Vidi plakat) Pozivamo sve da pratite i sudjelujete u ovim plemenitim dodađanjima koji su na rasporedu kroz cijeli mjesec. To su Mise Zornice i adventske nedjelje.


Sljedeće subote nema besplatnih instrukcija.

33. NEDJELJA KROZ GODINU

19. studenoga 2023.

PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA

3. prosinca 2023.