33. NEDJELJA KROZ GODINU


Današnju nedjelju Papa Franjo je proglasio nedjeljom Siromaha, Svjetski dan Siromaha kojim se posvješćuje da unatoč silnom napretku čovječanstva još uvijek postoje mnogi koji su siromasi na rubu života. Svu današnju milostinju ćemo usmijeriti u tom pravcu. Hvala vama na vašem daru.


Na oglasnoj ploči imate dva plakata koji daju mogućnost pomaganja kroz telefonski poziv. Jedan je za potrebite u Svetoj Zemlji – Bliskom Istoku. Drugi je za potrebe biskupijskog Caritasa, kojima se želi ovaj Božić onim najpotrebnijima barem malo uljepšati. Pogledajte na oglasnoj ploči i svako neka odluči po svojoj mogućnosti.


Kroz ovaj tjedan slavimo:

Utorak: Prikazanje BDM – Gospa od zdravlja, blagdan

Srijeda: Sv. Cecilija – zaštinica pjevača, svirača i zborova; svećano slavimo na večernjoj Misi. Pozivamo sve zborove i njihove obitelji na večernju Misu i druženje nakon Mise.

Subota: Sv. Katarina Aleksandrijska


Sljedeća nedjelja je: Nedjelja Krista Kralja svega stvorenoga, kojom završava ova crkvena – liturgijska godina. Toga dana pripremamo veliku akciju! Toga dana će na kraju svake Mise naši mladi Framaši i naši Trečoreci prodavati adventske vijence i kolače (pakirane u kutijice, nemojte za taj dan raditi kolače, kupite ih u ovoj akciji) i kalendare za sljedeću godinu, a sav prihod ide za božićne pakete za najpotrebnije naše župe. Potičemo vas da ih kupite kod njih a ne negdje drugdje jer tako pomažete njihovu akciju dobra kojom oni svojim trudom i naporom te vlastoručnom izradom čine dobro potrebnima u našoj župi.

Svi vi koji želite pomoći akciji pripravom kolača, možete sljedeće subotu napraviti neke kolače i donijeti ih u 17:30 sati u našu dvoranu gdje će ih naši volonteri slagati u plastične kutijice.


Sljedeće nedjelje skupština Ofs-a je u 15:30 sati.

32. NEDJELJA KROZ GODINU

11. studenoga 2023.

NEDJELJA KRISTA KRALJA

25. studenoga 2023.