USKRSNUĆE GOSPODINOVO


Svima Vama i Vašim obiteljima i svim ljudimadobre volje SRETAN I BLAGOSLOVLJEN USKRS žele vam: braća franjevci, sestre franjevke i sestre karmeličanke !!

HVALA svima! Osobito hvala ministrantima, liturgičarima-čitačima i članovima župnih zborova i voditeljima, članovima našeg ŽPV-a i ŽEV-a, Frami i prijateljima samostana. Hvala našim dragim sestrama franjevkama i mladima za uređivanje dvorišta i crkve. Hvala volonterima Caritasa koji su posredovali najpotrebnije namirnice obiteljima u našoj Župi i uručili im prigodni dar za Uskrs. Hvala vama koji ste svojim darom sudjelovali u Caritasu! Hvala svima za sve, osobito onima koji su se trudili a nisu spomenuti.


Sutra – Uskrsni ponedjeljak: Mise su u župnoj crkvi u 8:30, 11, i navečer u 19 sati.

Ovaj tjedan imamo svaki dan našu devetnicu u čast Božjeg Milosrđa svakoga dana u 15 sati. Potičemo vas da se uključite i zajedno molimo te se ujedinjujemo u dobru za spas cijeloga svijeta. Ako ne možete svih devet dana, dođite barem jedan dan. Sljedeće nedjelje je blagdan Božjeg Milosrđa.

U utorak nastavljamo s pobožnošću 13 utoraka u čast sv. Antunu.

Od ovog tjedna je i novo radno vrijeme župnog ureda zbog promjene računanja vremena.


Sljedeće subote, 6. travnja, pred nedjelju Božanskog milosrđa je: Hodočašće Sisačke biskupije u naše Svetište Majke Milosrđa.

Lijepo pozivamo sve vas da se u što većem broju, kao domaćini, okupimo na svečanoj hodočasničkoj Misi koju će predvoditi biskup Vlado Košić u zajedništvu sa župnicima i svećenicima Sisačke biskupije koja će biti u 11 sati. Ovim putem pozivamo branitelje, lovce, kudove, dvd vatrogasce, mažoretkinje, prijatelje kloštra da svi sudjelujemo na ovoj hodočasničkoj Misi jer ne možemo očekivati da drugi cijene ovaj Blagdan Majke Milosrđa i naše svetište koje je biskupijsko svetište i ujedno najstarije u sjevernoj hrvatskoj ako ga mi sami ne cijenimo i častimo. Toga dana će još jedino biti i Misa 19 sati navečer za one koji ne mogu biti na Misi u 11 sati.

Molimo pastoralne i ekonomske vjećnike, ofs i framu, da budete na raspolaganju tu subotu od 9:30 sati ujutro za pisanje Misa, prodavanje svijeća, slaganje klupa i organizaciju za veliku Misu u 11 sati. Budimo  ujedinjeni kao župa, duhovna obitelj i duhovno središte naše biskupije u ovom osobitom danu za našu župu i biskupiju.


SLJEDEĆA NEDJELJA JE BIJELA NEDJELJA – BLAGDAN BOŽJEG MILOSRĐA

Skupština Ofs-a sljedeće nedjelje u 16:30 sati.