NEDJELJA MUKE GOSPODNJE – CVJETNICA

Published by Marko Kruljac on

Vaši novčani darovi i prilozi od maslinovih grančica namijenjeni su za stradale od potresa u Sisku i Petrinji.

NEDJELJOM MUKE GOSPODNJE – CVJETNICOM ulazimo

u VELIKI ili SVETI TJEDAN. Crkva se spominje i slavi najsvetije događaje našega spasenja. Najljepša duhovna priprava za sveti Uskrs jeste naše sudjelovanje u obredima Svetog trodnevlja – Veliki četvrtak – petak i subota. Pozvani ste i dođite na obrede Svetog trodnevlja:

* VELIKI ČETVRTAK – MISA VEČERE GOSPODNJE  u 19,00 sati                                                      

 Nakon Mise je euharistijsko klanjanje «Getsemanska ura».

* VELIKI PETAK – SLUŽBA MUKE GOSPODNJE u 19,00 sati

U župnoj crkvi Križni put je ujutro u  9,00 sati. Zapovijedani post i nemrs.

NA VELIKI PETAK ZAPOČINJEMO VELIKU DEVETNICU U ČAST BOŽJEM MILOSRĐU I MOLIMO SVAKOG DANA U 15 SATI KRUNICU I ZAZIVE U ČAST MILOSRDNOG ISUSA. DEVETNICA TRAJE DO BIJELE NEDJELJE.

Naša je crkva i biskupijsko svetište Majke Milosrđa, stoga imamo pravo i dužnost taj blagdan svećanije slaviti. Od Velikog Petka pa do Bijele nedjelje svaki dan ćemo se okupljati i moliti krunicu Božjeg Milosrđa i moliti zazive. To sve ukupno traje pola sata pa pozivamo i mlade i stare.

Obredi Velikoga petka započinju u 19,00 sati. Sva skupljena milostinja toga dana namjenjena je „Za siromašnu Crkvu – kršćane u Svetoj zemlji”.

* VELIKA SUBOTA – VAZMENO BDJENJE u 20,00 sati – svijeće za Vazmeno bdijenje možete kupiti prije Mise kod nas u dvorištu.

Na Veliku subotu Crkva se zadržava kod Gospodinova groba te u molitvi i tišini razmišlja o njegovoj muci, smrti i ukopu.

Božji grob je otvoren tjekom cijelog dana do večernjih obreda.

VAZMENO BDJENJE započinje u 20,00 sati.

Blagoslov uskrsnog jela je na Veliku subotu nakon obreda Vazmenog bdjenja i na Uskrs uz Obiteljsku Misu u 8.30 sati i na Misi u 9:45.

U ovom tjednu nema župnih vjeronaučnih susreta. Svi vjeroučenici, osobito krizmanici  su pozvani na sudjelovanje u obredima Svetog trodnevlja!

Instrukcije također neće biti do 24. travnja.

Župni ured radi samo u utorak i srijedu.

Mogućnost za ispovijed imate svaki dan pod Svetom Misom.