1. KORIZMENA NEDJELJA

Na čistu srijedu – pepelnicu započeli smo sveto korizmeno vrijeme – vrijeme naše kršćanske priprave za Uskrs. Nastojmo korizmu obilježiti osobnom i zajedničkom molitvom, čitanjem Svetog Pisma, aktivnim sudjelovanjem u Euharistiji i djelima ljubavi prema bližnjima!

Sinoć smo proslavili treći dan naše Velike devetnice u čast Majke Milosrđa. Podržimo tu duhovnu pripravu i nastojanje oko vlastitog posvećenja.

Danas pod Misom u 11 sati je predstavljanje ovogodišnjih prvopričesnika i roditeljski sastanak.

Danas je i prva nedjelja u mjesecu i zato molimo i doprinosimo za sjemenište i odgoj budućih svećenika.

Ovaj tjedan su korizmene kvatre (srijeda, petak i subota), a nakana molitve  i posta  je za obraćenje grešnika. Subotom završavamo kvatre prikladnom svećanijom liturgijom na večernjoj Misi.

Obaviještavamo vas da će milostinja koju skupljamo korizmenim petkom ići za pomoć Ukrajini. Ujedno pomoć za Ukrajinu možete donirati i putem telefonskog poziva na račun Hrvatskog Caritasa. Broj je na oglasnoj ploči.

U našem Caritasu dobili smo pošiljku dječjih čarapa, novih s etiketom, za djecu predškolske (1-5 g.) i školske dobi (7-14 g.) i možete ih podići četvrtkom od 14 do 16 sati. Ima još nešto odjeće i rabljenihi stolnih kompjutora.

Prošle nedjelje smo za udrugu Ruah – obitelji s djecom koja imaju poteškoća u razvoju, skupili 20 tisuća kuna. Ovime u ime udruge zahvaljujemo svima vama na velikom srcu i otvorenosti.

ŽPV i ŽEV imaju sutra, u ponedjeljak, nakon večernje Mise sastanak. Po nalogu pape Franje i potvrdom tog naloga od strane biskupa Vlade Košića svi članovi trebaju nazočiti sastanku i u kratkom osvrtu napraviti izvještaj koji se traži za Sinodu o sinodalnosti koja će se održati u Rimu ove godine. Molimo da svi članovi dođu. Neka dođu i vjeroučitelji sa područja naše župe kao i viječnici Frame i OFS-a.

Katolički tisak: novi brojevi!!

Glas Koncila, MAK za djecu, Radosna vijest, Glasnik SiM…

8. NEDJELJA KROZ GODINU

28. veljače 2022.

2. KORIZMENA NEDJELJA

15. ožujka 2022.