1. KORIZMENA NEDJELJA


Kroz ovaj tjedan: u utorak nakon mise je biblijska grupa, u četvrtak euharistijsko klanjanje, u petak u 18 h križni put.    


Budući da su školski praznici, ovaj tjedan nema vjeronauka za krizmanike i prvopričesnike.

U četvrtak 22.2. slavi se blagdan katedre sv. Petra, što ćemo svečanije proslaviti na večernjoj misi.


U Sisku počinju zasjedanja sinode naše biskupije koja će se održavati svaku srijedu. Od srca vas pozivamo da se molitvom priključite ovom važnom događaju za našu mjesnu crkvu.

Jučer smo proslavili drugi dan naše velike korizmene priprave za svetkovinu Majke milosrđa. Iduću subotu program također počinje u 17, 15. Tema kateheze je: „Hrvat i/ili katolik“. Govorit ćemo o važnoj temi odnosa naše vjere i osjećaja nacionalne pripadnosti. Što je važnije, protivi li se jedno drugom, može li netko kao katolik odbijati ideju nacionalnosti? Pokušat ćemo odgovoriti na ova pitanja gledajući primjer Blažene Djevice Marije. Program se nastavlja svetom misom u 18 h nakon koje je pobožnost na nakanu za potrebe našeg naroda.


Procijenili smo da je važno javno naglasiti jednu stvar za koju često vidimo da ljudi s njom nisu upoznati. Dakle, sakrament krizme NIJE UVJET za ženidbu. Ženidba u Crkvi je moguća i ako netko nema krizmu. Također moguća je i ženidba ako je samo jedna strana krštena, a druga je pripadnik druge vjeroispovijesti.

Preporučujemo vjerski tisak.

6. NEDJELJA KROZ GODINU

10. veljače 2024.

2. KORIZMENA NEDJELJA

24. veljače 2024.