6. NEDJELJA KROZ GODINU

Svi oni koji žele, kod nas mogu uplatiti Mise Gregorijane ili Velike Mise. Trideset Misa koje se služe svaki dan kroz mjesec dana. Cijena je dvije tisuće kuna. Mi ih šaljemo u Misijske zemlje i naši misionari žive od tih stipendija za Mise. Ne moramo ni reći kako je taj iznos deset puta vrijedniji u tim siromašnim zemljama. Tim činom podržavamo Misije i evangelizaciju tog naroda i područja.

Znate da se kod nas u župi daju besplatne instrukcije za osnovnoškolce i srednjoškolce. Ovim putem molimo da se jave oni koji žele i mogu biti instruktori. To ne moraju biti samo punoljetne osobe već i oni koji su i sami školarci ali dobro razumiju gradivo i mogu ga nekome približiti. Dobro je da ovo plemenito djelo podržimo. (Nitko se ne mora obvezati da to bude trajno, već prigodno pomaganje, kako već netko može.) Zbog školskih praznika neće biti instrukcije 19. i 26.2. ali se nastavljaju 5.3.

Kao župa smo u zadnje vrijeme pomogli više obitelji. Jedna obitelj sa šestero malodobne djece i dvije  samohrane majke s dvoje i troje djece koje su podstanari. Hvala svim župljanima koji su djelovali u toj pomoći i materijalno i svojim radom.

Sljedeće subote započinjemo

VELIKU DEVETNICU U ČAST MAJKE MILOSRĐA.

Devet uzastopnih subota tematski podijeljenih. Dođite i potaknite i druge da ovim zajedništvom potvrdimo i posvjedočimo veličinu i važnost ovog našeg i biskupijskog svetišta koje je najstarije u sjevernoj Hrvatskoj. Prije Mise je molitva krunice s razmatranjem koju će predvoditi OFS i Frama. Pjevanje animiraju naši mladi.

U utorak u 19 sati započinjemo novi ciklus vjeronauka za odrasle. Teme su: biblija, katekizam i liturgija. Svi ste dobrodošli. Iskoristite ovu prigodu da izgrađujete svoju vjeru.

Pozivamo sve krizmanike i roditelje da sljedeću nedjelju obavezno dođu na Misu u 11 sati. Bit će predstavljanje krizmanika župnoj zajednici i nakon Mise kratki roditeljski sastanak.

Katolički tisak: Glas Koncila, MAK za djecu, Glasnik Srca Isusova…

5. NEDJELJA KROZ GODINU

7. veljače 2022.

7. NEDJELJA KROZ GODINU

23. veljače 2022.