2. KORIZMENA NEDJELJA


Kroz ovaj tjedan sve pobožnosti i kateheze su redovito. U utorak je nakon mise vjeronauk za odrasle, četvrtak nakon mise klanjanje, petak u 18 h križni put. Podsjećamo da krizmanici imaju vjeronauk četvrtkom u 17 i subotom u 11 h. Prvopričesnici subotom u 9 h.

Prvi je petak u mjesecu. U 17:30 imat ćemo zajedničku pripravu za ispovijed. Nećemo moliti zlatnu krunicu, nego ćemo imati pobožnost križnog puta u 18 i nakon njega svetu misu za vrijeme koje će biti pričest pod obje prilike.

Iduća nedjelja je prva u mjesecu. Molimo i doprinosimo za duhovna zvanja. Također, u tu je nedjelju izborna skupština OFS-a u 15:30 na kojoj će se birati novo vijeće mjesnog bratstva.


Ovaj smo tjedan proveli akciju pomoći korisnicima župnog Caritasa. Podijelili smo 35 bonova u vrijednosti od 50 eura s kojim su u trgovini korisnici mogli kupiti životne potrepštine. Zahvaljujemo volonterima i tvrtki Jakopović na suradnji, a na poseban način zahvaljujemo vama župljanima koji ste nam svojim donacijama omogućili da provedemo tu akciju.    
Nadalje, oni koji imaju više djece i slabijeg su imovinskog statusa mogu dobiti stolno računalo u župnom caritasu u četvrtak između 14 i 16 h. Ostalo nam je još 5 računala.

U srijedu je započela sinoda Sisačke biskupije. Molimo za mudrost i razboritost onih koji sudjeluju na zasjedanjima.


Prva je subota u mjesecu i ujedno četvrti dan naše korizmene priprave za svetkovinu Majke milosrđa. Katehezu pod naslovom: „Za nesavršene roditelje i one koji se tako osjećaju. Majka dobrog savjeta – uzor roditelja“ vodit će s. Snježana Pavić, socijalna pedagoginja koja je diplomu stekla na papinskom sveučilištu Selezijana u Rimu. Program je namijenjen svima. Naglasak će biti stavljen na osobnom odnosu između djece i roditelja. Kako taj odnos popraviti, doraditi, kako oprostiti? Kateheza će pokušati dati odgovor na ova i brojna druga važna pitanja. Nakon kateheze slijedi sveta misa u 18 h, a potom ćemo u večernjoj molitvi časoslova molit za duhovna zvanja.

1. KORIZMENA NEDJELJA

20. veljače 2024.

3. KORIZMENA NEDJELJA

2. ožujka 2024.