2. KORIZMENA NEDJELJA

Published by admin on

Sinoć smo proslavili četvrti dan naše velike devetnice u čast Majke Milosrđa. Potičemo vas i dalje da se subotama okupljamo i zajedno rastemo u vjeri.

Utorkom se održava kateheza – vjeronauk za odrasle u 19 sati.

Četvrtkom je euharistijsko klanjanje nakon svete Mise.

Petkom je Križni put u 18 sati i nastavljamo s Misom.

U subotu je svetkovina Svetog Josipa i svete Mise su ujutro u Karmelu u 7:30 sati i navečer u ovdje u crkvi u 18 sati. Ujedno će to biti i peti dan naše Velike devetnice u čast Majke Milosrđa. Sveti Josip je i zaštitnik naše zemaljske domovine pa ga na poseban način i promatramo kao svijetli primjer.

Ovaj tjedan započinjemo s pohodom bolesnih i starijih osoba koji ne mogu doći samostalno na Misu i ispovjed:

Utorak (15.3.) prije podne: St. Marča, Obreška, Bešlinec i Križevačka ul., Babonićeva i Tomićeva

Srijeda (16.3.) prije podne: Graberje, Caginec, Sobočani, Ščapovec, Ščapovečka i Čemernica Lonjska

Situacija s Ukrajinom je sve teža i sve je više izbjeglica. Biskupijski karitas organizira prikupljanje pomoći. Pozvani smo sudjelovati. Iako oni predlažu prikupljanje hrane i ostalih potrepština mi ćemo malo drugačije. Da ne bi smo komplicirali s prikupljanjem, skladištenjem, prijevozom … mi ćemo prikupljati novčanu pomoć a onda kupiti sve potrebno i poslati. Na dnu crkve je škrabica koja će biti isključivo za tu namjenu – piše na njoj “Ukrajina”. Oni koji žele, mogu i u župni ured doći i uplatiti, a imate mogućnost i preko telefonskog poziva. 060 90 10

Svi znamo kako je rat strašan i kako je nama bilo kada smo bili u tako teškoj potrebi.

Katolički tisak: Glas Koncila, Radosna vijest,   …