1. NEDJELJA DOŠAŠĆA

Danas u podne je na Trgu Sv. Ivana kraj Pučkog doma paljenje prve adventske svijeće. Pozivamo vas sve da budemo dionici ovog lijepog događaja za koji želimo da ostane tradicija u našem Kloštru.

Večeras nakon večernje Mise je prva  Adventska večer u Kloštru i traje od 19-21 sat. To će biti oblik zajedništva otvoren za sve ljude dobre volje. Nakon večernje Mise svake nedjelje (a ima ih 4) bit će program za odrasle i za djecu. Bit će animatori za djecu, koji će ih aktivno voditi kroz pripravljeni program, tako da roditelji mogu slobodnije uživati u našem dvorištu uz kuhano vino, kavu, fritule, kobasice…svi ste pozvani a osobito obitelji s djecom. Otvorena će biti i naša crkva i pinakoteka koju se može razgledati. Ako netko želi pripomoći, može do 16 sati donijeti nešto kifilica, pite, kolača…štogodar. Supokrovitelj ovogodišnjih „Adventskih večeri u Kloštru“ i ovogodišnjih „zornica“ je i naša općina Kloštar Ivanić kojoj zahvaljujemo na njihovoj podršci ove godine.

Sutra započinju Mise zornice koje su središte liturgijske duhovnosti u Adventu te pozivamo sve vjernike a osobito molimo roditelje da motiviraju i svoju djecu na dolazak. Oni koji su dolazili prošle godine znaju kako je to lijepo i plodonosno  iskustvo svakog vjernika. Zornice će biti radnim danom od ponedjeljka do subote u 6,00 sati, a crkva se otvara u 5,30 sati. Večernje Mise u Adventu će ove godine biti kod nas u župnoj crkvi. Kroz advent će Mise u Karmelu biti radnim danom u 8 sati ujutro a nedjeljom u pola 8 kao i inače.

Srijeda, 30.11. Blagdan Sv. Andrije: godišnje klečanje u našoj Župi. Prije podne u 9 sati će se izložiti Presveto i bit će cjelodnevno klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom. Organizirano će bit tako da će po dvije osobe održavati Svetu Uru klanjanja a svi ostali će moći dolaziti kada žele i mogu od 9 sati do 18 sati kada će biti sv. Misa. Tko želi može se doći prijaviti u župnom uredu ili nazvati telefonski u vrijeme kada župni ured radi i izabrati vrijeme te tako provesti Svetu Uru u molitvi za župu pred Presvetim Sakramentom.


Ovaj tjedan započinjemo s pohodom bolesnih i starijih osoba koji ne mogu doći samostalno na Misu i ispovjed:

Srijeda (30.11.) prije podne: Stara Marča, Bešlinec i Sobočani

Četvrtak (1.12.) prije podne: Predavec, Čemernica i Lipovac Lonjski, Ščapovec


Sljedeći petak je prvi petak. Zbog okolnosti adventa i zornica neće biti onakvih redovitih priprema ali svakako samostalno možete izmoliti zlatnu krunicu i litanije. Potičemo vas da toga dana prisustvujete bilo kojoj Misi i pričestite se a prema potrebi ispovjedite vi koji obavljate Prve Petke.

Kako smo i navjestili danas će pred crkvom u ime zajednice „Cenacolo“ prodavati proizvode koje osobno i ručno proizvode osobe koje se liječe u zajednici. To je zajednica koja pomaže da se ovisnici izliječe od teške ovisnosti od droge, kocke, alkohola, igrica…“ podržimo ih kupnjom.

2. NEDJELJA DOŠAŠĆA

4. prosinca 2022.