3. KORIZMENA NEDJELJA


Danas je izborna skupština OFS-a u 15:30 na kojoj se bira novo mjesno vijeće. Večernju misu imat će fra Goran Malenica, područni duhovni asistent.

Ovaj tjedan krećemo u posjet bolesnicima. U utorak: Caginec, Derežani, Prkos, U srijedu: Obreške, Marča, Bešlinec. U petak: Lipovec, Predavec, Krišci, Čemernica, Sobočani, Ščapovec. Kreće se u 10 h.

U ponedjeljak je redoviti mjesečni susret volontera Caritasa u 19:30. Podsjećamo da je to obavezni susret za sve članove župnog caritasa.

U utorak iznimno neće biti kateheze za odrasle. Pobožnosti su ovaj tjedan redovito: u četvrtak euharistijsko klanjanje nakon mise, u petak u 18 h križni put. Vjeronauci su ovaj tjedan također redovito.

Općina Kloštar Ivanić raspisala je natječaj za projekt „Zaželi“ kroz koji se pružaju usluge starijim i nemoćnim osobama i osobama s invaliditetom u njihovom domaćinstvu poput čišćenja, pomoći u pripremi obroka i slično. Ako znate nekoga nemoćnog kojemu bi se trebalo pomoći na takav način i on to želi, prijavu možete ispuniti na Internet stranici općine. Ako pak imate problema s prijavom, javite se slobodno u župni ured pa će netko od naših volontera Caritasa pomoći u ispunjavanju papira.

Uočili smo da je važno napomenuti jednu stvar s kojom se često susrećemo, a tiče se misnih intencija. Dakle, pravilo je vrlo jednostavno: jedan svećenik može služiti jednu misnu nakanu. Ako je misna nakana već upisana, tada se ne može dodati još neko drugo ime. Iznimka je utorkom i petkom kada imamo dopuštenje iz biskupije služiti takozvane kumulativne mise, to jest više nakana u jednoj misi. To je pravilo duboko teološki i kanonsko-pravno utemeljeno te se ne može promijeniti ni na koji način. Molimo vas da pokušate ovo razumjeti i da se ne ljutite ako ne možete upisati misu na datum kada zaželite.

Idući tjedan je peta subota korizmene priprave za svetkovinu Majke milosrđa. Održat će se kateheza pod naslovom: „Marija-kraljica mira. Što ako opet dođu ratovi?“ U njoj će se govoriti o najtežem sukobu kojega svaki čovjek vodi, a to je grijeh. Kateheza će pokušati dati odgovor na pitanje kako steći unutarnji mir u kvalitetnoj ispovijedi pomoću kojega možemo izdržati sve vanjske nemire. Početak je u 17:15, potom sveta misa u 18 h i nakon nje pobožnost za mir svega svijeta.

2. KORIZMENA NEDJELJA

24. veljače 2024.

4. KORIZMENA NEDJELJA

12. ožujka 2024.