3. KORIZMENA NEDJELJA

Sinoć smo proslavili svetkovinu Svetog Josipa i peti dan naše velike devetnice u čast Majke Milosrđa. Potičemo vas i dalje da se subotama okupljamo i zajedno rastemo u vjeri.

Ovaj je tjedan od HBK proglašenTjednom solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Pozvani smo danas na djelotvornu ljubav prema bližnjima. Sva milostinja ide za tu nakanu. Uplatiti se može i preko žiro računa ili preko telefonskog poziva koji je na plakatu. Možete na tu nakanu još ovaj cijeli tjedan uplatiti i u naš župni ured.

Započeli su tzv. “Utorci u čast Sv. Anti”. Utorkom se moli krunica sv. Anti a zatim Misa u kojoj će biti i kratka propovjed i razmišljanje o Riječi Božjoj koju je sveti Ante tako silno ljubio i razumijevao.

Utorkom nakon Mise u 19 sati kateheza za odrasle.

Četvrtkom klanjanje nakon večernje Mise.

 U petak je svetkovina Blagovijesti-Navještenja Gospodinova. Mise su ujutro u Karmelu i navečer u župnoj crkvi. Toga dana se ne posti i neće biti navečer Križnog puta. Toga se dana slavi svetkovina Gospodinova i razmatra otajstvo Navještenja i Utjelovljenja.

Sljedeće subote je šesti dan naše Velike devetnice u čast Majke Milosrđa.

Naš tradicionalni XIV. Župni križni put biti će na 5. korizmenu nedjelju (3. travnja). Put je od naše župne crkve preko Vinogradske ulice kroz Bešlinec, Sobočane pa ulicom Pavla Jelića i kroz Caginec do naše župne crkve. Svi smo pozvani, a posebno naše kršćanske obitelji (roditelji, djeca i mladi). Započinje s Obiteljskom Misom u 8.30 sati a nakon Mise se kreće. Ovo je lijepa prilika da se sva sela i svi djelovi naše župe ujedine, bolje upoznaju i približe jedni drugima zato ju iskoristimo(osobito ona kroz koja prolazimo). Molimo mještane Bešlinca i Sobočana da organiziraju odmor i predah u prostorima DVD-a u Sobočanima a mještani Caginca  i mještani ovog središnjeg djela oko naše crkve, završno druženje u krugu crkvenog dvorišta.

Ovaj tjedan nastavljamo s pohodom bolesnih i starijih osoba koji ne mogu doći samostalno na Misu i ispovjed:

Utorak (22.3.) prije podne: Krišci, Lipovec Lonjski, Predavec, Radićeva, Vinarska, Vinogradska, Zagrebačka i Vukovarska

Srijeda (23.3.) prije podne: Kralja Tomislava

Strahote rata u Ukrajini i dalje traju. Potsjećamo da se i dalje skuplja pomoć. Škrabica na ulazu – izlazu iz crkve je za tu nakanu.

Sljedeće subote na nedjelju se mijenja računanje vremena, ne zaboravimo to.

Katolički tisak:Glas Koncila, MAK za djecu, Radosna vijest,

2. KORIZMENA NEDJELJA

15. ožujka 2022.

4. KORIZMENA NEDJELJA

28. ožujka 2022.