23. NEDJELJA KROZ GODINU

Zahvaljujemo svima koji su pomogli da prošlog petka lijepo proslavimo blagdan Male Gospe u našem svetištu. Bilo je veličanstveno i lijepo od same trodnevnice pa do samog dana blagdana. Župa nam se duhovno ujedinjuje, povezuje i obogaćuje te želimo i dalje raditi na tom području.


Danas uz Obiteljsku misu u 8,30 sati je bio zaziv Duha Svetoga prigodom početka nove školske i vjeronaučne godine. Našim vjeroučenicima, roditeljima i učiteljima želimo puno uspjeha uz obilje Božjeg blagoslova.  


Kroz tjedan slavimo:

Utorak – Ime Marijino

Srijeda – Ivan Zlatousti

Četvrtak – Uzvišenje Sv. Križa – glavna proslava u Križu, Misa je u 18 sati.

Petak – BDM Žalosna

Subota – Sv. Kornelije i Ciprijan, mučenici


U našoj župi župna kateheza – župni vjeronauk započinje prvu subotu u listopadu. Do tada ćemo objaviti i raspored vjeronauka.  

U listopadu nastavljamo i s vjeronaukom za odrasle. Utorkom nakon Svete Mise.

Nastavljaju se ministrantski susreti. Potičemo djecu, a i roditelje da potaknu svoju djecu da se uključe u ministrante te tako vaša djeca budu aktivni dionici u našoj župi.


Dječji zbor koji vodi s. Blaženka i dalje je otvoren za nove članove. Podržite djecu da razvijaju svoje darove i obogaćuju i sebe i našu župu.


Ovim danom završavamo s uplatama za „Kumstvo u Africi“, ali još nakon Misa možete uplatiti. Moramo reći da smo ugodno iznenađeni odazivom! Ukupno je sakupljeno dvjesto donacija i to je deset tisuća eura. Bilo je nekih koji su iz drugih biskupija, a željeli su sudjelovati u tome preko nas. Bilo je obitelji koje su čak desetoro djece podržali. I naše sestre Karmeličanke su se uključile i svaka je podržala po jedno dijete. Ovo je ujedno i znak vašeg povjerenja prema nama franjevcima. Hvala vam na tome.

Sutra ćemo to uplatiti na račun sestara franjevki u Ugandi. Sestre su presretne jer će sada imati moć djelovati još jače. Oni pripremaju za nas jedan video uradak u kojem će se vidjeti što one rade i kako rade i u kojim uvjetima, a ujedno će nam tim videom zahvaliti na našoj akciji. Hvala svima na žrtvi, odricanju, povjerenju i plemenitosti!!!

22. NEDJELJA KROZ GODINU

2. rujna 2023.

24. NEDJELJA KROZ GODINU

17. rujna 2023.