3. KORIZMENA NEDJELJA

Sinoć smo proslavili četvrti dan naše velike devetnice u čast Majke Milosrđa. Potičemo vas i dalje da se subotama okupljamo i zajedno rastemo u vjeri. Također „Tribina o Liturgijji“ je lijepo bila posjećena i lijepo prošla.

U utorak počinjemo tzv. “Utorke u čast Sv. Anti”. Utorkom se moli u 18 sati krunica sv. Anti a zatim Misa u kojoj će biti i kratka propovjed i razmišljanje o Riječi Božjoj koju je sveti Ante tako silno ljubio i razumijevao. Imamo svjetli primjer u Svetom Antunu kako ljubiti Riječ Božju i poznavati Gospodina Isusa. Okupljajmo se zajedno utorcima i oplemenimo svoju vjeru.

Utorkom nakon Mise u 19 sati kateheza za odrasle.

Četvrtkom klanjanje nakon večernje Mise.

Petkom Križni put.

Sljedeće subote je peti dan naše Velike devetnice u čast Majke Milosrđa.


Naš tradicionalni XV. Župni križni put bit će uoči Cvjetnice (1. travnja) u subotu u 15 sati. Put je od naše župne crkve preko Radićeve ulice zatim Vukovarskom ulicom i Lipovca Lonjskog gdje će biti kratka pauza a zatim nastavljamo preko Zagrebačke ulice i Ščapovca kroz Ščapovečku i Naftaplinsku do Parka Branitelja. Od Parka Branitelja idemo Švearovom ulicom prema groblju gdje je 14. postaja, i od tamo Zagrebačkom ulicom do Crkve gdje je završna molitva i Misa u 19 sati. Svi smo pozvani,a posebno naše kršćanske obitelji(roditelji, djeca i mladi). Ovo je lijepa prilika da se sva sela i svi djelovi naše župe ujedine, bolje upoznaju i približe jedni drugima zato ju iskoristimo (osobito ona kroz koja prolazimo).Ovaj tjedan nastavljamo s pohodom bolesnih i starijih osoba koji ne mogu doći samostalno na Misu i ispovjed:

Srijeda (15.3.) prije podne: Križevačka, Vinarska, Ščapovečka, Vukovarska i Zagrebačka

Četvrtak (16.3.) prije podne: Lipovec Lonjski, Ščapovec, Vinogradska, Svetoga Duha i Predavec


Ovaj tjedan je tjedan solidarnosti s Crkvom u BiH. Manje ili više smo upoznati s teškom situacijom vjernika u BiH. HBK je odlučila da milostinja sljedeće nedjelje ide u cjelovitosti za pomoć potrebitima u BiH.

Pomoći se može i pozivom na određeni broj. (Ima plakat na oglasnoj ploči)

2. KORIZMENA NEDJELJA

8. ožujka 2023.

4. KORIZMENA NEDJELJA

19. ožujka 2023.