3. USKRSNA NEDJELJA

Danas je spomendan Sv. Juraja ali se zbog važnosti i prednosti nedjelje prebacuje za sutra. Ovom prigodom obaviještavamo, vas vjernike, da je kapelica Sv. Juraja u Obreškoj porušena nesretnim slučajem ali je kip sačuvan. Kapelicu ćemo naravno obnoviti čim prije. Sutra će se na tom mjestu u 18 sati održati molitva i blagoslov polja kako to obično biva. Molimo da se samo donese kip te ćemo kratko održati službu Riječi i zazvati Božji blagoslov.

U utorak je blagdan Svetog Marka Evanđeliste pa svečanije slavimo na večernjoj Misi.

U utorak se nastavlja sa vjeronaukom za odrasle nakon večernje Mise.

Utorkom imamo i dalje pobožnost 13 utoraka u čast Svetom Antunu.

Četvrtkom je euharistijsko klanjanje nakon Mise  a ovoga četvrtka će klanjanje animirati naše sestre franjevke a nakana će biti za duhovna zvanja stoga dođimo u što većem broju i podržimo ovu lijepu nakanu.

Sljedeće nedjelje je Nedjelja Dobrog Pastira pa će se u 10 sati prenositi Misa iz naše crkve na Hrvatskoj televiziji. Toga dana neće biti onih redovitih Misa u 9:45 i u 11 sati pa molimo vas vjernike koji inače dolazite na te Mise da se okupimo na Misi u 10 sati koju će prenositi izravno HTV. Ujedinit ćemo naše zborove, sve ministrante a bilo bi lijepo da i poneko iz KUD-ova dođe u narodnoj nošnji.

Pozivamo vas da svi zajedno iskoristimo ovu priliku da svjedočimo svoju vjeru javno te podržimo lijepi običaj, prijenosa Mise za one koji su stari i bolesni te ne mogu doći osobno na Svetu Misu.

Sljedeće nedjelje, zbog utjecaja i važnosti za našu zajednicu, vatrogasci – dobrovoljna vatrogasna društva će proslaviti svog zaštitnika, Svetog Florijana (koji se inače slavi 4. svibnja). Misa će biti u Donjoj Obreškoj u 15:30 sati. Misu prikazujemo za sve žive i pokojne vatrogasce, za njihove obitelji – žive i pokojne.

USKRSNUĆE GOSPODINOVO

10. travnja 2023.

NEDJELJA DOBROG PASTIRA

29. travnja 2023.