31. NEDJELJA KROZ GODINU


Danas je prva nedjelja u mjesecu kada se sjećamo naših odgojnih ustanova gdje se školuju i odgajaju budući svećenici franjevci. Nastupa kriza duhovnih zvanja i u našoj provinciji i u ostalim duhovnim ustanovama zato je potrebno više govoriti, poticati i podržavati mlade u tom promišljanju, prepoznavanju i odabiru zvanja.

U ovom tjednu u četvrtak slavimo blagdan Posvete Lateranske bazilike. Svećanije slavimo pod večernjom svetom Misom.


U subotu, slavimo blagdan sv. Martina biskupa. Molitva – Služba Riječi – će biti u Bešlincu u 11 sati. Bit će i blagoslov polja, vinograda i vinogradara. Navečer slavimo svećanom Misom u župnoj crkvi gdje će također biti blagoslov vinogradara i njihovih obitelji. Pozivamo sve vinogradare i članove obitelji na Svetu Misu a nakon Mise ćemo organizirati kratko druženje uz kuhano vino za sve sudionike Mise.


Krizma u našoj župi je sljedeće godine 20. travnja, u subotu u 11 sati. Podsjećamo da čim prije dostavite posvjedočenja za kumove.

Prva Sveta Pričest je sljedeće godine 5. svibnja, dva tjedna nakon krizme, u nedjelju u 11 sati.


Jučer je bilo župno hodočašće u Graz i bilo je iznimno lijepo. Pokušat ćemo i dalje s vremena na vrijeme organizirati župna hodočašća.

Besplatne instrukcije su subotom sada od 16 sati. I dalje pozivamo one koje imaju volje, vremena i znanja da postanu volonteri instruktori te pomognu u ovom plemenitom nastojanju da pomognemo školarcima koji imaju potrebu za dodatnom pomoći u nastavi.

Župni vjeronauk je po ustaljenom rasporedu i sve aktivnosti u župi su po već objavljenom rasporedu koji možete vidjeti i na našoj internet stranici i na našoj facebook stranici.


Na stoliću za tisak imate predložene osobe za novo župno pastoralno i ekonomsko vijeće. Oni koji žele, (jedna osoba po obitelji) može uzeti taj papir s prijedlozima i kod kuće zaokružiti kako tamo u uputama piše i sljedeće nedjelje donijeti u sakristiju. Naravno, oni koji su upisani, ne glasuju.

30. NEDJELJA KROZ GODINU

30. listopada 2023.

32. NEDJELJA KROZ GODINU

11. studenoga 2023.