32. NEDJELJA KROZ GODINU

Published by admin on

Danas je prva nedjelja u mjesecu kada se sjećamo naših odgojnih ustanova gdje se školuju i odgajaju budući svećenici franjevci. Svoj dar za sjemenište možete staviti u škrabicu ispod kora. Hvala vam na vašoj dobroti.

Danas je mjesečna skupština Ofs-a u 15:30 sati.

U ovom tjednu slavimo blagdan Posvete Lateranske bazilike u utorak.

U srijedu je spomendan svetog Leona Velikog,  pape i crkvenog naučitelja.

U četvrtak je blagdan svetog Martina Tourskog, biskupa, zaštitnika vinogradara i vinara. Pozivamo sve vinogradare i vinare i sve koji slave ovog sveca da proslavimo zajedno na večernjoj Misi.

Ograničenja s obzirom na epidemiju koja su na snazi su poznata i pokušat ćemo ih poštivati koliko je to moguće. I dalje subotnja večernja Misa važi kao da je nedjeljna. Poznato vam je da imamo ozvučenje kojim se može pratiti Misa i na dvorištu. Imamo i dodatnu vjeronaučnu dvoranu koja je ozvučena i koja se nalazi u samostanu. Vi koji ste mlađi i izdržljiviji koristite mogućnost da, ukoliko je gužva, budete na dvorištu za vrijeme Mise a da djeca s majkama i starije osobe mogu biti u crkvi i i dvorani.

U utorak započinjemo s Biblijskom grupom koju će voditi fra Robert. Održavat će se u vjeronaučnoj dvorani nakon večernje Mise, u 18:30 sati. Ako bude više zainteresiranih onda će se održavati u crkvi. Potičemo vas da dođete i iskoristite priliku da bolje upoznate Sveto Pismo. Proglašena je godina Biblije – Svetog Pisma – pa želimo u tome podržati naglasak važnosti Riječi Božje u našem vjerničkom životu.

Župni vjeronaučni susreti su po redovitom rasporedu!

Za krizmanike i prvopričesnike nedjeljna Misa je obavezna.