32. NEDJELJA KROZ GODINU


U utorak  je blagdan Svetog Nikole Tavelića, mučenika. Tog dana u utorak, 14.11. započinje trodnevnica u čast sv. Elizabete, zaštitnice OFS-a i Frame čiji blagdan slavimo u petak, 17.11. uz večernju Misu.

U tijeku trodnevnice u 17,15 započinje zajednička molitva krunice, nakon koje slijedi večernja Misa i prigodna homilija.


Članovi OFS-a i Frame i ove godine uz trodnevnicu organiziraju i karitativnu akciju „Ruže i Kruh sv. Elizabete“. Kroz tri dana će se prodavati ruže, koje su zbog svoje ljepote, ali i trnja – simbol Ljubavi te zato nazvane kraljicom cvijeća,  od kojih će sav novčani prilog biti korišten za  potrebne namirnice ili drva za zimu potrebnima. Time pomažete najpotrebnijima u našoj župi i korisnicima župnog Caritasa. A na sam dan Svete Elizabete ponuđene će biti ruže i kruščići  od kojih sav skupljeni prihod ide za potrebite naše župe.


U subotu 18.11. se sjećamo žrtve grada Vukovara i Škabrnje i svih njihovih branitelja i stradalnika  i molimo snagu za istinski oprost. U čast toj žrtvi ljubavi i toga dana stradanja na svim crkvama će u 18 sati i 11 minuta zvoniti crkvena zvona. Ona će nas pozivati da se sjetimo te žrtve te zahvalimo Bogu i braniteljima za darovanu i posvjedočenu ljubav te stoga pozivamo sve branitelje na Svetu Misu. Večernjom svetom Misom ćemo tu zahvalnost uputiti dragom Bogu.

Dan ranije, 17.11. naši branitelji organiziraju hod mira i svjetlosti do Vukovarske ulice gdje će paliti svijeće i lampione na sjećanje žrtve Vukovara i Škabrnje. Kreće se u 18 sati ispred Pučkog doma.


Oni koji se jave trebaju pomoć – instrukcije iz nekog predmeta pa u međuvremenu shvate da neće moći doći na instrukcije, neka to jave. Javiti mogu na način da opet ispune obrazac i u obrazcu za prijavu kažu da neće moći doći na instrukcije. Da instruktori ne bi morali dolaziti ako nema razloga i potrebe za tim predmetom.

31. NEDJELJA KROZ GODINU

5. studenoga 2023.

33. NEDJELJA KROZ GODINU

19. studenoga 2023.