5. KORIZMENA NEDJELJA

Naš župni caritas organizira u četvrtak, 30. ožujka u 16 sati u našoj župnoj dvorani „Uskrsnu radionicu i druženje“ za sve ljude dobre volje. (Vidi plakat)


Sljedeći petak (žalosni), 31.ožujka: VELIKA ŽUPNA USKRSNA ISPOVIJED

Ispovijeda se poslije podne od 17 sati. Toga dana nema Križnog puta.

Na početku će biti zajednički ispit savjesti. Prije Mise neće biti pričesti.

Pozivamo sve, osnovnoškolce, srednjoškolce, studente, radnike i sve ostale da iskoristite ovaj dan za uskrsnu ispovijed jer će svi svećenici našeg dekanata biti ovdje radi vas. Tako će te i nama pomoći da za veliki tjedan imamo više vremena za ostale potrebne djelatnosti u župi.

Sljedeće subote, 1. travnja je Veliki župni križni put. Kreće se u 15 sati od naše crkve. Kako smo već ranije najavili ruta je: Crkva, Trg Sv. Ivana, Kralja Tomislava, Radićeva, Vukovarska, Lipovec Lonjski, Zagrebačka, Ščapovec, Ščapovečka, Naftaplinska, Park Branitelja, Švearova, Zagrebačka, Crkva. Pauza će biti u vatrogasnom domu u Lipovcu Lonjskom. Molimo sve obitelji koje žive na toj ruti da budu raspoloženi ako je potrebno da neko od hodočasnika koristi njihov WC. Također, pozivamo sve one koji ne idu na Križni put da sudjeluju pripremajući slano slatke delicije(kiflice, pite, naresci, kolači…) koje će odnijeti do 16 sati u vatrogasni dom u Lipovcu. Tako ćemo upotpuniti čin zajedništva da oni koji hodaju prikažu one koji neće moći ići ali će zato pomoći u pripremi okrjepe za hodočasnike. Križni put završavamo Svetom Misom u 19 sati.

Sljedeće subote je sedmi dan naše Velike devetnice u čast Majke Milosrđa. Pozivamo vas da ustrajemo u duhovnoj pripremi za taj župski i biskupijski blagdan. Sudionici župnog križnog puta će sudjelovati na Misi toga dana.


SLJEDEĆE NEDJELJE JE CVJETNICA – NEDJELJA MUKE GOSPODNJE:

Nedjelja je Caritasa – prikupljaju se darovi za najsiromašnije u našoj  Župi, kao znak našeg korizmenog odricanja i ljubavi prema najpotrebnijima: održat će se akcija “Kruh svoj s gladnim dijeli” po kojoj želimo da svi župljani za Uskrs imaju bogat stol i dožive bratsku ljubav. Sljedeće nedjelje na svakoj svetoj Misi bit će blagoslov grančica. Maslinove grančice će te moći nabaviti prije svake svete Mise, a vaši novčani prilozi bit će za potrebe župnog Caritasa. Od toga ćemo osigurati uskrsne obiteljske pakete.   

Sljedeće nedjelje je skupština OFS-a u 16:30 sati.

Molimo OFS i Framu da se organiziraju i dogovore dan kad će urediti samostansko dvorište i okoliš da bi za nadolazeće blagdane sve bilo lijepo i uredno.

Obavještavamo vas da smo u akciji za pomoć vjernicima u BiH skupili 1700 eura, najviše do sada. Hvala svima na dobroti.

4. KORIZMENA NEDJELJA

19. ožujka 2023.