NEDJELJA MUKE GOSPODNJE – CVJETNICA

Vaši novčani darovi i prilozi od maslinovih grančica namijenjeni su za obiteljske pakete korisnika našeg župnog Caritasa.

NEDJELJOM MUKE GOSPODNJE – CVJETNICOM ulazimo 

u VELIKI ili SVETI TJEDAN. Crkva se spominje i slavi najsvetije događaje našega spasenja. Najljepša duhovna priprava za sveti Uskrs jeste naše sudjelovanje u obredima Svetog trodnevlja – Veliki četvrtak – petak i subota. Pozvani ste i dođite na obrede Svetog trodnevlja:

* VELIKI ČETVRTAK – MISA VEČERE GOSPODNJE  u 19,00 sati

 Nakon Mise je euharistijsko klanjanje «Getsemanska ura».

* VELIKI PETAK – SLUŽBA MUKE GOSPODNJE u 19,00 sati

U župnoj crkvi Križni put je ujutro u  9,00 sati. Zapovijedani post i nemrs. Sva skupljena milostinja toga dana namjenjena je „Za siromašnu Crkvu – kršćane u Svetoj zemlji”. 

NA VELIKI PETAK ZAPOČINJEMO VELIKU DEVETNICU U ČAST BOŽJEM MILOSRĐU I MOLIMO SVAKOG DANA U 15 SATI KRUNICU I ZAZIVE U ČAST MILOSRDNOG ISUSA. DEVETNICA TRAJE DO BIJELE NEDJELJE.

Naša je crkva i biskupijsko svetište Majke Milosrđa, stoga imamo pravo i dužnost taj blagdan svečanije slaviti. To sve ukupno traje pola sata pa pozivamo i mlade i stare. 

* VELIKA SUBOTA – VAZMENO BDJENJE u 20,00 sati – svijeće za Vazmeno bdijenje možete kupiti prije Mise kod nas u dvorištu. 

Na Veliku subotu Crkva se zadržava kod Gospodinova groba te u molitvi i tišini razmišlja o njegovoj muci, smrti i ukopu.

Božji grob je otvoren tjekom cijelog dana do večernjih obreda. 

Blagoslov uskrsnog jela je na Veliku subotu nakon obreda Vazmenog bdjenja i na Uskrs uz Misu u 8.30 sati i na Misi u 9:45. (Karmel 7:30)

U ovom tjednu nema župnih vjeronaučnih susreta. Svi vjeroučenici, osobito krizmanici  su pozvani na sudjelovanje u obredima Svetog trodnevlja.

Župni ured radi samo u utorak i srijedu u ovom tjednu pred nama.

U ovom tjednu, u utorak, nakon večernje Mise u našoj crkvi će biti korizmeni koncert Zbora „Milka Trnina“ iz Ivanić Grada. Svi ste dobro došli. 

5. KORIZMENA NEDJELJA

26. ožujka 2023.

USKRSNUĆE GOSPODINOVO

10. travnja 2023.