5. KORIZMENA NEDJELJA

Danas je u našoj župi XIV. Korizmeni križni put koji se odvija pod geslom: “Na zemlji smo putnici i pridošlice, domovina je naša na nebesima”.

Sada nakon Mise okupimo se ispred kapelice Majke Božje u našem dvorištu i tu je uvodna molitva u križni put.

Sljedeći petak (žalosni), 8. travnja: VELIKA ŽUPNA USKRSNA ISPOVIJED

Ispovijeda se poslije podne od 17 sati. Toga dana nema Križnog puta.

Na početku će biti zajednički ispit savjesti.

Pozivamo sve, osnovnoškolce, srednjoškolce, studente, radnike i sve ostale da iskoristite ovaj dan za uskrsnu ispovijed jer će svi svećenici našeg dekanata biti ovdje radi vas. Tako će te i nama pomoći da za veliki tjedan imamo više vremena za ostale potrebne djelatnosti u župi.

SLJEDEĆE NEDJELJE JE CVJETNICA – NEDJELJA MUKE GOSPODNJE:

Nedjelja je Caritasa – prikupljaju se darovi za najsiromašnije u našoj  Župi, kao znak našeg korizmenog odricanja i ljubavi prema najpotrebnijima: održat će se akcija “Kruh svoj s gladnim dijeli” po kojoj želimo da svi župljani za Uskrs imaju bogat stol i dožive bratsku ljubav. Sljedeće nedjelje na svakoj svetoj Misi bit će blagoslov grančica. Maslinove grančice ćete moći nabaviti prije svake svete Mise, a vaši novčani prilozi bit će za potrebe župnog Caritasa. Od toga ćemo osigurati uskrsne obiteljske pakete.   

Molimo OFS i Framu da se organiziraju i dogovore dan kad će urediti samostansko dvorište i okoliš da bi za nadolazeće blagdane sve bilo lijepo i uredno.

Sljedeće subote je osmi dan naše Velike devetnice u čast Majke Milosrđa. Pozivamo vas da ustrajemo u duhovnoj pripremi za taj župski i biskupijski blagdan.

Obavještavamo vas da smo u akciji za pomoć vjernicima u BiH skupili pet tisuća kuna a u akciji za pomoć Ukrajini smo do sad skupili dvadeset tisuća kuna. Ugodno smo iznenađeni ovakvim odazivom. I dalje će se skupljati za Ukrajinu a za to imamo i škrabicu na ulazu crkve.

Danas navečer nema križnog puta.

Ostale aktivnosti kroz tjedan su redovite.

Danas je i prva nedjelja u mjesecu i moli se za duhovna zvanja u našoj župi.

Katolički tisak:

Glas Koncila, MAK za djecu, Radosna vijest, …

4. KORIZMENA NEDJELJA

28. ožujka 2022.