5. KORIZMENA NEDJELJA


Od srca zahvaljujemo svima na aktiviranju u organizaciji župnog križnog puta, napose lovačkom društvu „Srndać“ koji su nam ustupili prostor za stanku i svima koji su se rado odazvali za pripremu hrane i pića. Uvijek smo ponosni kada naše župno zajedništvo ovako dođe do izražaja.

Ovaj tjedan počinje pobožnost trinaest utoraka na čast sv. Antuna. Krunica sv. Antuna bit će u 18 h, nakon čega slijedi misa. Toga dana slavi se također svetkovina sv. Josipa

Vjeronauci, kateheze i pobožnosti ovaj su tjedan redovito. Jedino krizmanici neće imati svoj susret u četvrtak, nego samo u subotu u 11 h.

Iduću subotu u 17, 15 h je kateheza s naslovom „Majka mudrosti. Marija – žena ili boginja“. U njoj će se pokušati pročistiti marijanska pobožnost kako bi lik Blažene Djevice Marije što jasnije svijetlio u našoj vjeri, a držat će je naš župnik fra Robert Ćibratić. U 18 h je sveta misa, a nakon nje zajednička pobožnost.


Već sada najavljujemo kako će velika ispovijed u našoj župi biti u utorak u velikom tjednu. Od srca vas molimo da iskoristite sve prilike za ispovijed i da ne čekate sveto trodnevlje.

Iduću nedjelju je Cvjetnica. Mise su redovito, a pjevana muka bit će na pučkoj misi u 11 h. Toga će dana također biti akcija prikupljanja sredstava za Caritas. Naši volonteri će prodavati maslinove grančice i kolače. Ako netko želi ispeći kolače za prodaju, neka ih donose u subotu 22.3. u 16 h kako bi se stigli spakirati.

Također već sada najavljujemo kako će se idući ponedjeljak 25.3. u 19:30 u župnoj dvorani održati predavanje pod nazivom „Prava i usluge u sustavu socijalne skrbi i uvjeti njihova ostvarivanja“. Na njemu će stručne osobe dati potrebne informacije vezane uz ostvarivanje novčanih naknada, usluga skrbi za stare i nemoćne, pomoći u kući i slično. Na to predavanje su pozvani svi koje zanima tema, a korisnici Caritasa OBAVEZNI su doći. Smatramo naime da, ako nekome pomažemo materijalno, da su i ti ljudi dužni pokazati svoju želju za izlazak iz neimaštine u kojoj su se našli. Zato napominjemo da svi oni kojima župa preko Caritasa materijalno pomaže moraju prisustvovati ovom predavanju.

4. KORIZMENA NEDJELJA

12. ožujka 2024.