7. NEDJELJA KROZ GODINU

Sinoć smo proslavili prvi dan naše velike devetnice u čast Majke Milosrđa. Potičemo vas da se priključite prema mogućnostima toj devetnici te tako i dalje u zajedništvu potvrdimo i posvjedoćimo važnost hoda s Marijom prema Isusu. To je siguran put koji Crkva preporuča poput brižne majke svojoj dječici. Prije Mise je krunica s razmatranjem, zatim sveta Misa s propovjedi.

U srijedu, 22. veljače je blagdan Katedre Svetog Petra, blagdan kada se sjećamo prvenstva kojega je Gospodin Isus dao Šimunu Petru. On je prvi među jednakima i na njemu, na toj “Stjeni” se zasniva naše katoličanstvo.

Toga dana je Pepelnica ili Čista srijeda i započinje sveto korizmeno vrijeme kao priprava za blagdan Uskrsa. Obvezan je post i nemrs. Toga dana su Mise prije podne u župnoj crkvi u 11 sati i navečer u 18 sati. Potičemo roditelje da svoju djecu upute na svetu Misu toga dana.

U petak je kao i svakog petka u korizmi Put Križa. U 18 sati započinjemo i nastavljamo s Misom. Nedjeljom više neće biti pobožnosti Križnog puta jer to ne dopuštaju liturgijske odredbe Crkve.

Sljedeće nedjelje nakon večernje Mise je sastanak Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća. Molimo sve vjećnike da se odazovu i dođu.

Samo podsjećamo da je sva današnja milostinja namijenjena pomoći stradalima u potresu u Siriji i Turskoj.

Ovaj tjedan neće biti vjeronauka za prvopričesnike i krizmanike.

2. KORIZMENA NEDJELJA

8. ožujka 2023.