ČETVRTA  NEDJELJA DOŠAŠĆA


HVALA svim vjernicima koji su svojim darovima sudjelovali u nedjelji Caritasa, i tako iskazali svoju ljubav prema bližnjima u potrebi.

Zornice su lijepo protekle i zaista jedno važno duhovno iskustvo za čovjeka vjernika sa naglaskom na žrtvi i zajedništvu u zahvalnosti Bogu na svim njegovim dobrima. Nadamo se duhovnim plodovima u našoj župi…

Danas u podne je paljenje četvrte adventske svijeće, dođite i budimo zajedno u molitvi i druženju na našem Trgu Svetog Ivana u Kloštru….


Večeras u 19 sati je Mala polnoćka i pozivamo sve, a osobito obitelji s malom djecom jer će nakon Mise biti prikaz Živih jaslica.

U Karmelu je polnoćka u 21 sat. Sestre pozivaju sve koji mogu, da s njima slave.

Večeras u 23 sata je redovita polnoćka u našoj župnoj crkvi. Svi ste pozvani da zajedno dočekamo Rođenje i Rođendan Malenog Isusa.


U ponedjeljak, sutra, na Božić Mise su kao nedjeljom.

Blagoslov obitelji započinje 27.12.2023. Uzmite župne listiće jer u njima je i raspored  blagoslova obitelji. Na njima se nalaze i važne upute s obzirom na blagoslov i raspored Misa na Sv. Stjepana. Ponesite i onima koji ne mogu doći u crkvu. Molimo one koji žele biti pratnja svećenicima u blagoslovu da se jave telefonom u župni ured ili osobno dođu. Nama će to mnogo koristiti…osobito onim fratrima koji nam dolaze u ispomoć.


HVALA obiteljima koje svojim obiteljskim darom doprinose za potrebe naše crkve i samostana!

U srijedu nakon večernje Mise u našoj crkvi bit će božićni koncert Vokalnog ansambla MILKA TRNINA i njihovih gostiju. Pozivamo sve na ovu lijepu prigodu u ovom Božićnom vremenu. Ulaz je slobodan.

Od večeras, Papa Franjo je dao mogučnost primanja potpunog oprosta uz uobičajene uvjete u svim franjevačkim crkvama dok god su u njima Jaslice. Razlog tomu je 800-ta obljetnica od prvih jaslica koje je prvi napravio Sv. Franjo Asiški u gradu Asizu. Svakog dana će se moći dobiti potpuni oprost za sebe ili nekog pokojnika. Iskoristite ovu posebnu priliku koju nam Papa Franjo daje. Ta mogućnost će trajati do blagdana Svijećnice.