DUHOVI – PEDESETNICA

Prošle smo nedjelje u našoj župnoj crkvi proslavili Mladu Misu našeg fra Marka Ćosića. Bilo je iznimno lijepo i veselo. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinjeli ovom velikom i potrebnom slavlju u našoj župi. I dalje želimo graditi naše zajedništvo na molitvi i slavljenju.

Danas slavimo svetkovinu Duhova – Pedesetnicu.

U Sobočanima je proštenje i sveta Misa u 10,00 sati.

Sutra je Duhovski ponedjeljak – MARIJA – MAJKA CRKVE:

Blagdan slavimo večernjom svetom Misom u 19,00 sati.

Sljedeće nedjelje slavimo PRESVETO TROJSTVO.

U nedjelju je proštenje u Bešlincu, Misa će biti u 10,00 sati (Mise se uplaćuju neposredno prije). Toga dana neće biti redovite Mise u 9:45 sati u župnoj crkvi. Molimo one koji se brinu za kapelu u Bešlincu da je pripreme za slavlje.

Za blagdan Presvetog Trojstva se pripremamo trodnevnicom. U četvrtak je prvi dan u čast Sina, Isusa Krista a nakon Mise je prigodno klanjanje. Drugi dan, u petak, u čast Duha Svetoga. I treći dan je u čast Boga Oca. Svaki dan ćemo u prigodnoj homiliji-propovjedi razmišljati o pojedinoj Božanskoj Osobi i tako oplemenjivati svoju vjeru.

Sljedeće subote je u Sisku Hod za Život. Potičemo vas da ako možete, podržite tu akciju. Oni koji ne mogu ići u vlastitom aranžmanu mogu se javiti u Župni ured u Ivanić Grad jer oni organiziraju autobus ali se morate javiti u sljedeća tri dana najkasnije. Cijena je 40 kuna. (vidi plakat)

Obaviještavamo vas da će ovaj tjedan na našoj župnoj stranici i facebook stranici biti stavljena poveznica na kojoj će te moći preuzeti video s ovogodišnje Prve Svete Pričesti. Zahvaljujemo Nex-Studiu koji nam je to omogućio.

Katolički tisak:

Glas Koncila, MAK, Glasnik SiM, Brat Franjo, Radosna vijest,

7. VAZMENA NEDJELJA

29. svibnja 2022.

PRESVETO TROJSTVO

12. lipnja 2022.